Geten är ledsen och vägrar äta – 6 dagar senare upptäcker djurvännerna hjärtekrossande sanningen

Depression är någonting vi alltid måste ta på allvar och hjälpa de personer som behöver hjälp så snabbt vi kan.

Precis så var det för den här geten, som var deprimerad och vägrade äta.

Men djurvännerna vägrade ge upp hoppet om honom och insåg snart vad problemet var. Då agerade de direkt – och förändrades getens liv för alltid.

När geten ”Herr G” kom till Animal Place Rescues hem i Kalifornien mådde han inte alls bra. Den lilla geten vägrade att äta och oavsett vad djurvännerna i hans närhet gjorde gick det inte att göra honom glad. Det enda Mr G gjorde var att ligga i ett hörn med sitt huvud ledset stirrande ner i marken.

Inte ens jättegoda snacks kunde få honom på bättre humör – och han tappade aptiten och åt knappt någonting på sex dagar.

Bildkälla: Youtube

Djurvännerna på farmen förstod inte vad som var fel med den lilla geten. Men även fast det såg ut som om Mr G hade gett upp hoppet om ett glatt liv vägrade människorna i hans närhet att ge upp. Efter lite research på internet insåg dem att det inte handlade om att geten var sjuk på något sätt.

Sanningen var betydligt mer hjärtkrossande än så.

Bildkälla: Youtube

Saknade sin kompis

Det visade sig att Mr G hade förlorat sin bästa vän. Åsnan Jellybean och Mr G var bästa kompisar men när de separerades tappade han allt hopp om ett glatt liv. De hade båda räddats från ett liv av misshandel och tillsammans tog de sig igenom de tuffaste av tider.  I 10 år hade de bott tillsammans i en liten lerig inhägnad, knappt utan vatten och mat. Men efter de räddades bodde de nu flera mil från varandra.

De som jobbade på djurhemmet insåg att de behövde göra någonting för att Mr G skulle få tillbaka livsgnistan. Och några dagar senare skulle en trailer åka upp till farmen.

Bildkälla: Youtube

Ut ur trailern kom åsnan Jellybean, getens bästa kompis som han saknat så länge. Jellybean fick komma in till Mr G:s inhägnad – och direkt skulle djurvännerna få se det vackra.

Mr G började äta igen, men inte bara från sin egen skål. Jellybean och geten hade en så bra och fin relation så Mr G till och med åt mat från åsnans tallrik.

Bildkälla: Youtube

Förhoppningsvis får Mr G och Jellybean nu vara tillsammans hela livet ut. Att två så fina, men olika djur, kan bli så goda vänner bevisar endast en sak.

Vänskap och kärlek har inget ansikte utan kan uppenbara sig i de allra märkligaste men vackraste former.

Bildkälla: Youtube

I klippet nedan kan du själv se när Jellybean och Mr G återförenas, något av det vackraste jag sett på väldigt länge.

 

Vilket fantastiskt slut på den här historien, jag är så glad att Jellybean och Mr G äntligen är återförenade! Tveka inte på att dela vidare artikeln så fler får chansen att läsa om deras vackra vänskap.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.