Glädjebeskedet: Nu får äntligen polishundar åka i första klass – efter nya beslutet: ”Få det så mycket bättre”

Underbara och efterlängtade nyheter. Nu kommer polisbilarna i Sverige att göras om så att våra polishundar kan få den bästa tänkbara komforten under arbetet.

– Hundarna kommer att få det mycket bättre, säger Per Gustavsson på polisen i Blekinge och Nordöstra Skåne till Expressen.

För många av oss djurvänner har det länge varit en självklarhet att våra underbara, älskade djur ska få den bästa tänkbara komforten. Nu står det klart att svenska polishundarna kommer att få åka i första klass, efter svenska polisens ändring.

Ändringen går nämligen ut på att utöka komforten i polisbilarna, något som ska förbättra polishundarnas komfort avsevärt.

– Det kommer att innebära att hundarna får det mycket bättre och behagligare, säger Per Gustavsson på polisen i Blekinge och Nordöstra Skåne till Expressen.

Bilarna kommer bytas ut

För hundarna kommer det innebära en förändring i temperaturen och ventilationen i bilarna, men burarna kommer också bli större. Nu kommer det finnas en dubbelbur i varje bil där två hundar tillsammans kommer att få plats utan några problem. Detta är ju särskilt viktigt under deras viktiga och många ärenden i polisyrket, skriver Expressen.

Beslutet har fattats på nationell nivå och alla polismyndigheters hundenheter kommer under våren att byta ut sina bilar.

– Jag tycker att det blir bra, det är en bra och potent bil. Vår prioritet är alltid att rädda liv och med den nya bilens hjälp kan vi ta oss ännu längre ut i terrängen, säger Per Gustavsson till tidningen.

Vilka underbara nyheter! Gilla och dela för att sprida vidare denna glädjefulla nyhet!