Gorillamamman visar stolt upp sina ovanliga bebisar för kameran.

Isaro är en av de runt 880 bergsgorillor som kvar finns i världen. Arten är nära utrotning. Men Isaro är väldigt speciell. Hon har nämligen blivit mamma till tvillingar, något som är väldigt ovanligt.

Isaro är en 16 år gammal bergsgorilla och mamma till flera ungar i olika åldrar. För ett tag sedan försvann hon i skogen och personalen från Dian Fossey Gorilla Fund International blev oroliga. De bevakar de vilda gorillorna för att se hur de klarar sig, och när de äntligen förstod vad som hänt Isaro blev de chockade. Hon hade fått tvillingar.

Bild: Facebook

09

Bergsgorillorna är vanligtvis väldigt beskyddande och skygga när de precis fått ungar. Men Isaro kunde helt enkelt inte låta bli att visa upp sina två små underverk för världen. Det resulterade i några fantastiska bilder.

02

Bild: Facebook

03

Isaro bor i Volcanoes National Park i Rwanda tillsammans med 480 andra bergsgorillor.

Hennes två äldre ungar är 3 och 6 år gamla.

10

Bild: Facebook

04

I vanliga fall släpper inte nyblivna gorillamammor andra gorillor nära. Men Isaro visar stolt upp sina små för deras storebror Icyororo.

05

Bild: Facebook

06

Jag blev väldigt glad över att se bilderna på Isaro och hennes ungar. Hon ger mig hopp om framtiden. Dessa fantastiska djur får inte utrotas. Det bor 480 bergsgorillor i Volcanoes National Park i Rwanda vilket kanske låter mycket, men det finns bara 880 kvar totalt i hela världen.

Vi måste skydda dem!

07
08

Lycka till med dina små, fina Isaro!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.