Gränspolisen hittade 81 myrkottar instängda i lådor. Nu har de äntligen släppts tillbaka i friheten.

Ibland förstår jag inte hur människor tänker! Hur kan man behandla djur på det här sättet? Jag vågar inte ens tänka på vad som skulle ha hänt om inte polisen hade stoppat den här hemska smugglingen.

I förra veckan stoppade polisen i Laos en misstänkt man som försökte föra in massa röda plastbackar i Thailand.

Bildkälla

01

I varje back låg det blåa påsar och när gränspolisen öppnade den gjorde de en fruktansvärd upptäckt.

Bildkälla

02

De hittade 81 utrotningshotade myrkottar. Alla djuren hade rullats ihop till små bollar och stoppade i påsar. De kunde inte röra sig, och man vet inte när de senast fick mat och vatten.

Bildkälla

03

”Flera av myrkottarna var svaga efter att ha blivit smugglade i dagar, kanske till och med veckor, i dessa små påsar” berättade Wildlife Friends Foundation Thailand.

Bildkälla

04

Tyvärr hade en av myrkottarna dött under smugglingen. Laos Wildlife Rescue Centre skyndade till platsen för att ta hand om de andra och ge dem den vård de behövde. De flesta av dem var väldigt hungriga, stressade och svaga.

Bildkälla

05

Myrkottarna minskar snabbt i antal och hotas av utrotning, framför allt på grund av jakt. Kött från myrkottar betraktas i olika regioner som en delikatess och fjällen används i den traditionella kinesiska medicinen.

Bildkälla

06

Sedan 2000 är all handel av myrkottar strikt förbjuden. Trots det finns en utbredd svart marknad.

Bildkälla

07

De är väldigt känsliga och svåra att hålla i fångenskap, därför tar smugglingen extra hårt på dem. Endast 20 procent brukar överleva smugglingen.

Bildkälla

08

Över en miljon myrkottar tros ha blivit illegalt fångade bara de senaste tio åren. De räknas som de djur som smugglas mest i hela världen och har populationen minskat med 80 procent de senaste 20 åren.

Bildkälla

09

Som tur var kunde gränspolisen stoppa den här smugglingen. Organisationen som räddade dem samlade in myror för att mata dem och gav dem grenar att klättra på. Men tyvärr var många av dem så skadade så att de inte klarade återhämtningen. 17 av dem dog innan de hann bli starka nog att släppas ut.

Men övriga 48 myrkottar överlevde och för några dagar sedan släpptes de tillbaka till det fria.

Bildkälla

10

Hoppas att de aldrig behöver bli infångade på det här fruktansvärda sättet igen!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna