Grannarna hörde ett skrik från röret. När de för ner en kamera får de se något otänkbart. Vilken tur att de ingrep!

Den lilla valpen var bara en dag gammal när hon föll ner i ett dräneringsrör. Mamman kunde bara se på när hennes lilla valp låg hjälplös i det smala röret. Som tur var upptäcktes valpen i tid.

Polisen i Phoenix kallades till ett övergivit hus där grannarna hade sett en tik med små valpar. När de kom dit upptäckte de att en av valparna hade ramlat ner i ett dräneringsrör. De kunde höra hennes gråt där nere, men röret var smalt och de kunde inte nå henne.

Bildkälla

polis-ror

Tiken var extremt utmattad och de tog genast hand om henne. Men att få ut valpen var svårare än de trodde. Hennes gråt ekade genom alla rör och gjorde det omöjligt att veta var hon befann sig. De kontaktade en rörmokare med specialtillverkad kamerautrustning för att få hjälp att lokalisera valpen. Med hjälp av den lilla kameran kunde de se var valpen var någonstans och såga upp röret på rätt ställe.

Bildkälla

kamera

Nicole McCormick från Arizona Humane Society arbetade tillsammans med Phoenix-polisen i tio timmar innan hon äntligen kunde dra ut valpen.

Bildkälla

polis

– Jag är så lättad så att jag vill gråta, berättade hon för ABC strax efter räddningen.

Bildkälla

valp-nara

Valpen var oskadd men mycket hungrig efter den långa tiden i röret. Hon blev matad med nappflaska av räddningspersonalen, och efter en veterinärundersökning konstaterade man att hon mådde bra. Till slut, ett helt dygn efter olyckan, kunde valpen återförenas med sin mamma.

Bildkälla

mamma

Den otroliga räddningen har uppmärksammats i flera medier i USA. Här nedan kan du se ett tv-inslag.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna