Grannarna tyckte hon var galen som tog hem en sjuk gatuhund. 2 månader senare chockas alla.

Det finns tyvärr mängder av herrelösa hundar i världen, särskilt i en stor stad som Mexico City. Men när en kvinna såg den här hunden trodde hon knappt sina ögon. Som tur är slutade det lyckligt i det här fallet, men jag vill varna för att de första bilderna, när hunden hittades, är väldigt jobbiga att se.

Kvinnan hittade den herrelösa hunden på gatan. Hela hans magra kropp var täckt med cancertumörer. Hon bestämde sig för att hjälpa honom, och hon tog honom till Dalia Gámez, en kvinna som kämpar för djurs rättigheter.

hund1hund2

Dalia stöttade Boby under hela tiden då han behandlades – och han fick mängder av kärlek hemma hos henne. Boby, som veterinärerna kommit fram till var runt två år, hade två otroligt tuffa månader med åtta kemoterapi-behandlingar. Dalia var ofta orolig över om han skulle överleva.

hund3

Men förvandlingen som hunden gjorde framför hennes ögon var fantastisk. Han började bli frisk och återhämtade sig snabbt. Boby blev till slut en frisk, glad och pigg hund. Det är knappt så att man känner igen honom på bilderna.

hund4

Efter det mirakulösa tillfrisknandet lämnade Dalia Boby till en ny familj, där han nu kommer att få leva lycklig i resten av sina dagar.

hund5

hund6

Jag tycker det är fantastiskt att se Boby i dag. Han är verkligen ett exempel på hur bra det kan sluta när man hjälper ett djur som behöver det. Många trodde nog att Boby inte hade en chans när de såg honom på gatan, och jag är så glad att hjältar som Dalia gav honom en chans.

Alla bilder är från Sharons Dennis Facebooksida.
Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.