Grannen känner en obehaglig lukt från övergivna huset – då upptäcker polisen det otänkbara

När grannarna bredvid det slitna huset i Riverside ringde polisen misstänkte de att det pågick något skumt. Men ingen var beredd på vad de skulle hitta i huset. 

Bilderna från misären där inne gör mig förtvivlad och ledsen, men också lättad över att polisen äntligen fick slut på eländet. Inget djur ska behandlas så här!

Det började med att grannarna kände en konstig lukt från huset bredvid. De hade länge hört hundar som skällde där inne, men när det dessutom började lukta illa fick de nog. Något var allvarligt fel. De ringde polisen.

Det var inte en dag för tidigt! I huset hittades 27 utsvultna och 12 döda pitbullhundar.

– Det var som taget från en scen i ”När lammen tystnar”, berättar John Welsh som var en av de första som gick in i huset, för Fox 11.

– Vi fick gå över flera döda kroppar för att komma in, det var hemskt. Djur ska inte behandlas på det här sättet.

Ägaren var inte där eftersom han satt i fängelse efter att ha sålt droger. Istället för att kontakta någon som kunde se efter hundarna medan han var borta så struntade han helt enkelt i dem. Ingen vet när hundarna sist fick mat eller vatten. 

Hundarna som fortfarande levde var utsvultna och väldigt törstiga. Poliserna som kom till platsen gav dem vatten från sina egna vattenflaskor så att de skulle orka med resan till djursjukhuset.

Vissa var för svaga för att gå själva och fick bäras ut ur huset.

Alla hundarna får nu vård och kommer att placeras ut i nya hem när de är starka nog. Ägaren är misstänkt för djurplågeri.

Jag är glad att grannarna agerade, men önskar att de hade gjort det ännu tidigare! 12 hundar dog i det där huset.

Kom ihåg att alltid agera om du misstänker att ett djur far illa där du bor! Ingen ska behöva behandlas på det här sättet!

Här nedan kan  du se ett reportage om händelsen.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.