Grannens labrador biter 5-åring blodig – då ser familjens pitbull rött och gör det förbjudna

Många tror att pitbullhundar är aggressiva och farliga, och de kan de ju också vara om de inte blir behandlade på rätt sätt. Precis samma sak gäller för alla andra hundraser, det hänger på ägaren att se till att deras hund växer upp till en trygg individ.

Ingen hund föds ond, allt handlar om uppväxt och hur hunden blir uppfostrad av sina ägare.

Och även om diskussionen om pitbullhundar ibland kan bli laddad, så är det i alla fall ingen tvekan om att den här fyrbente kompisen är en riktig hjälte.

Femåriga Remayah Hernandez var ute och cyklade med sin syster när hon plötsligt fick syn på sin grannes labrador, som heter Tank. 

Eftersom flickan tycker om hundar mycket ropade hon på Tank. Hon ville klappa den. Men i stället slutade dagen i katastrof. 

Den gick till attack – och bet flickan i ansiktet. 

Remayah skrek av rädsla och ropade på hjälp – men fick inte bara sin mamma att reagera. Även familjens hund – pitbullen Trigger – hörde flickans tjut. Han var ute i familjens trädgård och trotsade allt han fått lära sig ända sen han var valp. 

Detta genom att hoppa över staketet och lämna familjens gård för att gå till attack mot en annan hund. Trigger försvarade sin femåriga familjemedlem när han hörde hennes smärta – och attackerade Tank som blev skadad. 

Polisens djuravdelning tog hand om Tank och tvingades avliva honom. Den lilla flickan fick åka ambulans till sjukhuset där hon blev behandlad för sina skador. Hon hade främst blivit biten i ansiktet. 

Familjen hade sparat pengar för att åka till Disney World på semester – men i stället fick pengarna gå till kostnaderna till plastikoperationer som lilla dottern behövde av medicinska skäl efter grannhundens attack. 

Därför startades en kampanj på nätet där folk fick skicka in pengar till familjen. Målet var att Remayah skulle få åka till Disney World ändå – och det fick hon! Det efter att 8 000 kronor samlats in på nolltid. 

Och även om den lilla flickan blev väldigt rädd, så var hon framför allt tacksam för vad hennes hjälte gjort. Eller ”superhjälte” som hon själv kallar Trigger numera. När hon verkligen behövde hjälp så ställde han upp för henne. 

Grannen var på jobbet den dagen, och det är fortfarande oklart hur labradoren kunde ta sig ut och gå runt på gatan i kvarteret där och då. När grannen fick höra vad som hade hänt blev han chockad och tänkte direkt att någon detalj måste ha fattats i historien. 

Han kände verkligen inom sig att hunden var oskyldig, men var mest glad över att grannflickan efter omständigheterna var okej.

Alla var ändå tacksamma att Remayah har återhämtat sig bra efter den fruktansvärda attacken. 

Dela för att uppmärksamma alla hundägare på att hålla koll på sina fyrbenta vänner – och framför allt att föräldrar inte ska låta sina barn leka med okända hundar utan uppsikt!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.