Här är bryggeriets klockrena lösning för att rädda djuren i våra hav.

Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem. Haven håller på att förvandlas till soptippar och eftersom ingen har ansvar att städa upp ökar mängderna för varje år som går. En stor del av skräpet är plast och 80% av det kommer från land. Det slängs från början på gator eller soptippar och förs sedan via regnvatten, vindar, snödumpning och floder till havet. Där delas plasten i mindre och mindre bitar. Men den försvinner inte på flera hundra år. Ofta är skräpet olika sorters förpackningar som bara använts en gång. Trots att plast är ett så tåligt material så använder vi det ofta till engångsförpackningar. Men det finns de som vill ändra på detta!

Plasten i havet får förödande konsekvenser för djuren. De fastnar i den, eller äter den. När djur äter skräp istället för mat blockeras tarmar och djuren kan svälta ihjäl eller förgiftas.

Youtube/We Believers

environmental-problems-pollution-35__880-600x425

Youtube/We Believers

fagel

Men nu har ett amerikansk bryggeri i Florida kommit på en klockren idé för att minska plastavfallet i våra hav och förhindra att djur fastnar och skadar sig. Plasten som håller ihop ölburkar i sexpack är vanligtvis en dödsfälla om den hamnar i havet. Men nu väljer Salt Water Brewery istället att tillverka ringarna av material som är biologiskt nedbrytbart – och som djuren dessutom kan äta.

Youtube/We Believers

253157c8-e850-4da5-b12c-6983f6971e0b

Istället för plast använder de restprodukter från öltillverkningen som korn, vete och humle. Det är alltså säkert att äta för både människor och djur.

Det enda negativa är att materialet är dyrare än plast. Men bryggeriet grundades av fiskare, surfare och människor som älskar havet, och de hoppas nu att större företag ska inspireras och ta efter deras idé.

Youtube/We Believers

f086e99f-efca-4501-92e2-6a8bc82494c8

Att ett litet bryggeri gör detta kommer inte rädda våra hav – men det är i alla fall ett viktigt steg på vägen. Hjälp till att hylla deras fantastiska initiativ så kanske fler företag tar efter och börjar tillverka sina engångsförpackningar av nedbrytbart material.

Det är vi människor som förstör haven – och det är bara vi som kan rädda dem. Släng aldrig skräp i naturen!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.