Här är världens 4 vackraste hästar. En av dem ser ut att vara doppad i guld.

Alla hästar är otroligt vackra djur. Men dessa hästar kan nog vara de finaste jag sett. Här nedan är 10 bilder på de 4 vackraste hästarna som jag har sett. Vilken är din favorit?

Achaltekeer

Bildkälla

hast6

Den här hästen, som är från Turkiet, har blivit utnämnd till vackrast i världen. Han är av rasen Achaltekeer och ser ut som om han hade blivit doppad i guld.

Rasen Achaltekeer kommer från regionen Achal i Turkmenistan kan vara världens äldsta hästras. Deras förfäder var troligtvis de första hästarna som domesticerades. De har en otroligt vacker päls som glänser i solljuset.

Shutterstock

shutterstock_232378333

Frieser-Appaloosa

Bildkälla

Friesian Appaloosa Crossbreed2

Appaloosan är en hästras som härstammar ifrån Nordamerika och som mest är känd för sin prickiga färg. Frieserhästen kommer ursprungligen från Nederländerna och är alltid svart. Korsningen mellan dessa raser resulterar i en otroligt vacker häst. Mystic Warrior är en sådan korsning, och han har blivit känd över hela världen efter att bilder på honom publicerats på nätet.

Det otroliga med denna häst, förutom att han är vacker, är hans förvandling från föl till fullvuxen.

Bildkälla

Friesian Appaloosa Crossbreed4

Som liten var han nästan svart. Men när han blev äldre bleknade fläckarna.

Bildkälla

Friesian Appaloosa Crossbreed6

Som vuxen är han nu nästan vit, och otroligt vacker.

Bildkälla

Friesian Appaloosa Crossbreed7

Schwarzwaldhäst

Dante, Daciano & Paparazzi

Schwarzwaldhästen är en tysk hästras som funnits i Schwarzwaldskogarna i flera hundra år. Idag föds den upp på Tysklands äldsta statliga stuteri, Marbach, utanför Stuttgart.

Det är svårt att inte bli imponerad av denna vackra häst. Den mörka pälsen och den blonda manen ser ut att vara tagna ur en saga.

Black Forest Horses

Tinkerhästen

Bildkälla: Shutterstock

shutterstock_56765518

Tinkerhästen har länge funnits länge på Irland och i Storbritannien där de användes för att dra vagnarna åt de resande irländska/brittiska romerna. I andra länder är tinkern även känd under namnet Gypsy Horse eller Romany Horse.

Hästen har ett väldigt vackert utseende och är även känd för sitt lugna temperament.

Bildkälla: Shutterstock

shutterstock_138149906

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna