Här säger kollegorna farväl till polishunden Aldo inför hans sista resa.

Under många år har polishunden Aldo varit en uppskattad kollega vid hos polisen i Malmö. Den 8-åriga schäfern har tillsammans med sin förare stått för flera imponerande insatser i sitt yrkesutförande och 2013 prisades också Aldo som ”årets polishund”. Men dessvärre har Aldo nu ådragit sig så pass allvarliga ryggbesvär att det inte återstod något annat alternativ än att låta honom somna in. Men innan han lämnade jordelivet såg hans kollegor till att ge honom ett riktigt värdigt farväl.

Det är HD.se som rapporterar om hur ett 30-tal poliser under måndagseftermiddagen samlades utanför polisstationen i Rosengård i Malmö för att säga farväl till sin mycket uppskattade kollega och vän.

Efter att poliserna sagt farväl till Aldo genom att så i givakt och hedra honom med en honnör körde sedan ett 15-tal polisbilar i karavan genom Malmö. Och Aldo själv åkte med i det sista fordonet i karavanen.

Poliserna avtackade hunden Aldo för lång och trogen tjänst.

Publicerat av hd.se den 11 april 2016

När ceremonierna var över tog sedan husse med Aldo till veterinären där han fick somna in och bli kvitt de plågsamma ryggsmärtor som plågat honom under den sista tiden.

Vila i frid Aldo och tack för allt ditt arbete för att göra Malmös gator till en tryggare plats.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.