Här tröstar hunden sin kompis som räddats från elak ägare.

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. I detta fall, som ni strax ska få läsa mer om, är jag beredd att hålla med. När två hundar räddades från mardrömsförhållanden i South Carolina uppstod ett möte som jag sent ska glömma. För på veterinärkliniken tog det bara ett kort ögonblick för dem båda att förstå varandra.

Den knappt fyra månader gamla valpen Sammie fick en brutal start i livet. Hans tidigare ägare sköt bland annat paintball-skott på honom och drog Sammie efter en bil. Lyckligtvis lyckades hjälporganisationen Rescue Dogs Rock NYC rädda Sammie från sitt monster till ägare och valpen kunde föras till en veterinärklinik, för omfattande operationer.

sammie1

Det var på veterinärkliniken som Sammie träffade Simon. Simon, en 1-årig border collie, blev för några veckor sedan också räddad från hemska förhållanden.

När Simon såg att Sammie var rädd inför sin operation, kom han fram till den lille valpen. Han lyfte sin tass, lade den på Sammie och tröstade sin skräckslagne kompis. Organisationen Rescue Dogs Rock NYC fångade det hjärtskärande ögonblicket på bild.

elakagare1

Kanske var det smärtan de delade. Kanske var det en fingervisning om en livslång vänskap.

”Medkänslan och förståelsen mellan djur är helt otrolig, jag saknar ord”, säger Jackie O’Sullivan, en av grundarna till Rescue Dogs Rock NYC, till sajten The Dodo.

hundar1

Sammie riskerar fortfarande att förlora ett ben efter att ha blivit skjuten med ett gevär. Men han har i alla fall fått en vän som inte kommer lämna hans sida i första taget.

sammie11

Medan Simon håller på att återfå sin styrka och kommer att vara tillgänglig för adoption inom kort, så har Sammie fortfarande en bit kvar.

Men oroa dig inte, Sammie. Du är i precis rätt händer nu. Och rätt tassar!

comfort1

Dela gärna om bilden på Sammie och Simon träffade dig rakt i hjärtat.