Han är hemlös och halt. Men den gränslösa kärlek han visar sina räddare rör mig till tårar.

När man närmar sig en hemlös hund ska man alltid vara försiktig. Man vet aldrig vad just denna hund har varit med om, eller hur den kommer reagera på mänsklig kontakt. Kanske har hunden blivit slagen och sparkad av människor tidigare. Den kanske automatiskt förknippar en utsträckt hand med smärta, istället för kärlek.

Hunden Louie hittades vid en vägkant våren 2015 och ingen vet vad han varit med om tidigare. Hans ena bakben var skadat och han haltade fram till människorna som ville rädda honom.

Bildkälla

hund1

Hans räddare förstod snabbt att Louie inte skulle skada dem. De sträckte ut handen till honom och gav honom en godis. Louie var enormt tacksam.

Bildkälla

hund2

Utan att tveka gick han med dem in i bilen. Han förstod att hans lidande äntligen var slut. Men lyckliga ögon såg han upp på sina räddare.

Bildkälla

hund3

Louie hade en lång väg att gå nu. Han behövde behandling för sitt skadade ben, och han behövde lära sig att leva som en tam hund. Det var ett liv långt från det han hade levt på gatan.

Bildkälla

hund4

I maj 2015 adopterades Louie av en ny familj och idag lever han ett tryggt och kärleksfullt liv.

Här nedan kan du se filmen från när han räddas. Trots allt hemskt han varit med om visar han hur tacksam han är mot människorna som erbjuder sig att hjälpa honom. Vilken underbar och lojal hund han är!

Lycka till i framtiden Louie!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna