Han är bara 10 år, men talet han håller kan förändra livet på cirkusar för alltid.

Joseph Moreno från USA vill förbjuda elefanter på cirkus. Han är bara 10 år gammal, men hyllas nu av tusentals människor för sin fantastiska insats för djuren.

Barn är ibland mycket klokare än vuxna. Joseph är trött på att elefanter plågas på cirkus och han vill göra allt för att förhindra det. Tidigare i veckan publicerades ett filmklipp på Facebook där Joseph håller ett otroligt tal.

”Sluta vara så själviska, sluta vara så giriga. Ta fram er medkänsla, för det är det som betyder något i livet.”

Så inleder Joseph sitt tal. Han fortsätter med att säga att det inte finns någon ursäkt för att plåga djur i underhållningssyfte och att han står upp för djuren eftersom de själva inte har någon röst.

Videon har delats över 4 000 gånger på Facebook, och jag hoppas verkligen att hans ord gör skillnad.

Bildkälla

nara

Joseph är inte ensam om att vilja förbjuda elefanter på cirkus, och protesterna har redan börjat ge resultat i USA. Efter stora protester tidigare i år gick cirkusen Ringling Brothers med på att sluta använda elefanter i sina föreställningar.

Det är fortfarande en lång väg kvar, och många elefanter och andra djur plågas varje dag på cirkus eller inom turistnäringen. Det händer över hela världen, även i Sverige.

Jag rekommenderar alla att lyssna på vad Joseph säger i sitt tal nedan. Cirkus framställs som att det ska vara något underhållande och roligt för barn, men jag är övertygad om att inga barn vill se djur plågas. Det är Joseph ett bevis på.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Amazing Kid

While most kids look up to grownups, this UNBELIEVABLE 10-year-old is not afraid to confront them and speak up for the animals.Incredible.

Posted by Best Video You Will Ever See on den 21 juli 2015

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 67 000 som skrivit under.

Newsner Djur står upp för djurens rättigheter, gilla oss gärna.