Han dog och blev begravd. Men det som hände sen är otroligt. Här är mirakelkatten som kom tillbaka från de döda.

Man brukar säga att katter har nio liv, men jag har aldrig hört talas om att katter också kan komma tillbaka från de döda. Det här är en helt otroligt historia! Men jag vill också varna för obehagliga bilder.

Katten Bart blev påkörd av en bil och när ägarna hittade honom var han död. Det såg i alla fall ut så.

b4s_zombiecat012815_14581361_8col

Han hade en stor skada på huvudet och kroppen hade blivit stel, det var med andra ord ingen tvekan om att Bart var död. Så ägarna begravde honom.

492987_1280x720

Historien slutar dock inte där. Fem dagar senare dyker Bart upp livs levande utanför grannens hus, och hon får en chock när hon ser honom.
– Jag visste att det var Bart eftersom hans ansikte var skadat. Han satt bara där och tittade på mig och ville ha mat, berättar hon för Fox 13.

0435082798_14581474_8col

Han hade alltså vaknat till liv igen på något sätt lyckats och gräva sig ur sin grav. Han var för skadad för att äta och dricka själv, och mycket uttorkad och hungrig.

bart13

Ägarna hade inte råd att betala veterinärkostnader för Bart så de tog honom till Human Society of Tampa Bay för att få hjälp. De tog sig genast an den lilla katten och insåg att han behövde opereras. Han hade en allvarlig skada i ansiktet, bruten käke och var blind på ena ögat. Han opererades för sina skador, och veterinärerna tror att han kommer hämta sig och få åka hem inom en snar framtid.

bart8

Historien om Bart sprids nu över hela världen. Vissa kallar honom för zombiekatt, men jag skulle nog vilja kalla honom mirakelkatten!
Kolla in tv-inslaget om Bart nedan.

Bildkälla: humanesocietytampa.org

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: