Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Han dumpades i ödemarken. Varje dag väntade han på räddning. Tills en person stannade och förändrade allt.

Han lämnades åt sitt öde, övergiven vid vägkanten. Varje dag väntade han på hjälp och hoppades att någon skulle stanna och ta hand om honom. Den sorgliga historien om Billy kunde ha slutat där men tack vare några hjältar vid ett gruvbolag förändrades allt.    

Historien om den lilla åsnan Billy är en sorglig berättelse. Han övergavs mitt ute i ingenstans, i Nevada, utan vatten och utan skydd.

Allteftersom blev han smalare och smalare och hovarna blev allt längre. Men Billy gav inte upp hoppet. Han stod vid vägkanten och väntade och hoppades att någon en dag skulle komma och rädda honom.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 15.02.51

Men det är inte bara sorg i den här historien, det finns också strimmor av hopp och glädje. För anställda vid ett gruvbolag hade sett Billy stå vid vägkanten och vänta. De blev oroliga för den lilla åsnan.

Varje dag när de passerade såg de honom stå längs vägen.

”Han skulle ha klättrat in i bilen om du hade låtit honom” berättar gruvarbetarna för The Dodo.

Billy var inte bara hungrig, han kände sig ensam, övergiven och ville ha sällskap.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 14.45.45

Till slut ringde gruvarbetarna till Bureau of Land Management (BLM) som har ansvar för marken där Billy hade dumpats. Och Shawna Richardson som arbetar åt organisationen tog kontakt med The American Wild Horse Preservation Campaign (AWHPC) för att hitta ett hem åt den ensamma lilla åsnan.

I väntan på besked om ett hem tog gruvarbetarna kontakt med en gård i närheten och övertalade gårdsägarna om att Billy tillfälligt skulle få stå hos dem och slippa vara ensam längs vägkanten.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 14.45.27

Alla ville att Billy skulle få ett bra hem och AWHPC visste vart de skulle vända sig. Hos Center for Animal Protection and Education (CAPE) skulle Billy få det liv han förtjänar. En anonym donator hade skapat ett speciellt hjälpprojekt hos CAPE för vilda åsnor i USA.

Billy var inte en vild åsna men han var heller inte skyddad av lagen utan klassades som ett djur utan ägare. Hans öde låg i händerna på Nevada Department of Agriculture som kom fram till att det var bäst för Billy att sälja honom till djurhjälpsorganisationen direkt i stället för via en stressande boskapsauktion.

Nu har ett år gått och Billy har vant sig vid det fridfulla livet hos djurhemmet. Han har gått upp i vikt, fått fem nya vänner och pälsen glänser.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 14.57.25

”Billy har ett distinkt brål som låter mer som en tutande mistlur än en hee-haw. Han sprider glädje och vi är så lyckliga att få ha honom här” säger JP Novic som är chef för CAPE.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 15.08.43

Tack vare allas hjälp och samarbete kunde Billy räddas från ett tragiskt öde i Nevada. I dag har Billy en egen sponsor, Ellen. Hon kommer regelbundet på besök för att pyssla med Billy och skämma bort honom med äpplen.

Skärmavbild 2015-09-23 kl. 15.07.21

Tänk vilken skillnad det kan göra om man går till handling och hjälps åt!

Här kan du se filmen om Billy och hans sponsor Ellen:

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna