Han förlorade sin bästa vän. Men det som hände sen har berört tusentals.

Den här historien om en man och hans hund gick rakt in i mitt hjärta. Jag har själv förlorat en hund en gång så jag vet precis hur det känns. Men jag beundrar verkligen det den här mannen gjorde! Han la ut sin berättelse på internet och sedan dess har den läst och hyllats av tusentals människor. Du kan läsa historien översatt till svenska här nedan.

”Den här historien börjar när jag förlorade min bästa vän. Här är han och jag ute på en båttur en fredag under 2013. Sex månader senare lämnade han mig för gott med ett stort hål i mitt hjärta.”

1

”Efter att min hund dog var jag inte redo för att skaffa en ny direkt. Men jag fyllde i en ansökan om att få bli fosterhusse åt en hund som behövde ett tillfälligt hem. Jag trodde att det skulle ta ett par månader innan någon hörde av sig, men redan nästa dag ringde de och intervjuade mig över telefon.”

2

”Jag trodde inte att jag var redo för en ny hund eftersom jag fortfarande mådde väldigt dåligt efter att ha förlorat min bästa vän. Men det skulle visa sig bli bra ändå. Jag var inte redo för ”min” hund, men den hund som jag fick var precis vad jag behövde.”

3

”Ungefär en månad senare fick jag den här bilden och en förfrågan om att ta hand om de här två hundarna. Jag kände mig inte redo än, och sa att de skulle se om de kunde hitta någon annan. Om inte fick de höra av sig igen. Två dagar senare hörde de av sig igen, och hundarna fick flytta in.”

4

”När de kom var de misskötta, pälsen var full med fästingar och de hade inflammerade sår.”

5

”Den här hunden valde att ligga på det hårda golvet, trots att det fanns en hundsäng bara en meter bort.”

6

”Min första fosterhund var till en början inte superglad över de två större hundarna, men hon blev snart bästa vän med dem. Min lilla hund var nu van vid andra hundar, katter och människor. Hon var redo för sitt nya hem. Men trots att hon var lugn och aldrig skällde hemma så fick hon panik varje gång hon besökte ett adoptionsevent. Jag spenderade hela sommaren med att lova besökarna vid dessa event att hon var en lugn hund hemma, men ingen trodde på mig.”

7

”Min lilla fosterhund försökte lära sin storebror hur man sover i en säng.”

8

”Och han skyddade henne under adoptionsevent. Hon var mycket lugnare med honom vid sin sida, och besökarna började äntligen intressera sig för henne.”

9

”Det här är sista gången jag såg henne. Ett underbart ungt par såg henne för det hon var och adopterade henne. Det var bitterljuvt att säga hejdå. Jag kunde inte rädda min hund, men jag hjälpte till att rädda den här hunden. Jag grät på bilden och insåg att solglasögon är en viktig del när man ger bort sin fosterhund till sina nya ägare. Det är omöjligt att inte gråta, men jag ville inte att de nya ägarna ska känna att de tog något ifrån mig. Det gjorde de ju såklart, men det var något som jag ville ge dem.”

10

”Ett par veckor senare fick ytterligare en av mina hundar ett nytt underbart hem. Det här är bilden när jag säger hejdå.”

11

”Han hoppade upp och la sina tassar på mina axlar. Jag fick den bästa kramen i hela mitt liv. Återigen fick jag nytta av mina solglasögon.”

12

”Nu hade det gått några månader sedan jag förlorade min hund och jag hade fått vara med och rädda två hundar. Jag började faktiskt känna mig redo för att skaffa mig en egen hund igen. Och det var ju svårt att motstå de där ögonen.”

13

”Så jag tog min sista fosterhund till ett adoptionsevent, men den här gången adopterade jag honom själv. Egentligen anses det som en förlust när ett fosterhem adopterar en hund till sig själva. Då försvinner ju en plats där de skulle kunna placera en hund som behöver akut hjälp. Men min nya bästa vän har i själva verket hjälpt mig rädda fler hundar. Jag hade inte klarat det utan honom.”

14

”Och jag tror att han var nöjd med mitt val.”

15

”Vi är fortfarande idag en aktiv fosterfamilj och vi har haft fem hundar hos oss. Jag kan inte tänka mig ett liv utan min hund nu. Om du har plats i ditt hem, fundera på om du kan bli fosterfamilj till en hund eller katt. Kom bara ihåg solglasögonen.”

17

Källa: Imgur