Han hade bara 5 år kvar i livet. Men då förändrade en adopterad hund hans liv för all framtid.

Hundar behöver människor. Men en del människor behöver också hundar. Eric O’Grey visste att han inte levde ett hälsosamt liv. Han vägde 145 kilo, hade högt blodtryck, typ 2-dabetes, högt kolesterol och spenderade tusentals kronor på mediciner – varje månad. År 2010 var han 51 år gammal och en läkare sa till honom att han skulle vara död inom fem år. Eric gick till en alternativ doktor för att ta reda på hur han kunde rädda sitt eget liv. ”Skaffa en hund”, sa hon. Sagt och gjort. Eric blev förvånad men följde rådet och adopterade en hund. Och när han mötte Peety förändrades allt.  

När Eric O’Grey fick rådet att skaffa en hund från sin läkare gick han till Humane Society nära hans hem i San Jose i Kalifornien, USA. Ett hem för hemlösa hundar.

”Jag vill ha en fet, medelålders hund, som mig” sa han.

Bildkälla

bild1

Det var första gången Eric och Peety möttes. Peety hade lämnats ensam på en bakgård utan att någon lekte med honom, innan han räddades. Men nu hade han en ny kompis och de skulle båda må bra av att gå ner några kilon och började promenera. Minst en halvtimme om dagen. Eric började också gå på en hälsokostdiet, baserad på växter.

Bildkälla

bild2

På ett år hade Eric gått ner drygt 63 kilo. Hans adopterade hund hade gått ner 11. Det visade sig att de båda var bra för varandra. Hunden hjälpte Eric att inte falla tillbaka i sina gamla vanor.

– Han tittade på mig som att jag var den bästa personen på planeten, och jag ville bli den person han trodde att jag var, säger Eric.

Bildkälla

bild5

Hela processen gjorde Eric till en helt ny person, berättar han i klippet nedan. Och allt tack vare Peety. Eric räddade Peety – och Peety räddade Eric.

Bildkälla

bild4

Tyvärr fick Peety cancer och gick bort. Men han fick några sista bra år tillsammans med Eric och de hjälpte varandra. Nu har Eric adopterat en ny hund, Jake, som han är ute och springer med. Och han har levt längre än de fem år läkaren gav honom.

Bildkälla

bild3

Detta visar hur viktiga människor och hundar kan vara för varandra. Du kan se en kort film om historien nedan.

Tycker du också att detta är en fin historia? Dela gärna vidare!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna