Hunden Powder räddas efter ett hårt liv på gatan.

Det var i början av mars i år. Gatuhunden Powder hade gett upp och var beredd att dö. Han la sig på gräset bredvid en motorväg i Florida, USA.

Historien skulle ha kunnat sluta där om det inte vore för några uppmärksamma bilister som såg något vitt ligga vid vägkanten.

Här hittades lilla Powder. Han hade kurat ihop sig till en hög och orkade inte röra sig längre. Man kan se att han har gett upp.

Källa: Youtube
Bildkälla

Men som tur var såg någon honom ligga där i diket. Polisen kom till platsen för att hämta honom och Powder tittade upp på sina räddare med trötta ögon.

Källa: Youtube

Poliserna la en filt över honom och gav honom mat och vatten. Plötsligt fick Powders ögon tillbaka livsgnistan igen. Han förstod att de ville honom väl!

Källa: Youtube

Hans ben orkade knappt bära honom så poliserna fick hjälpa till att lyfta honom med filten som stöd under magen. Försiktigt gick de mot bilen.

Källa: Youtube

Powder förstod det kanske inte då. Men hans liv skulle aldrig bli det samma igen. Han var trygg nu.

Källa: Youtube

Powder fick omedelbar veterinärvård och flyttades till Dezzy’s Second Chance Animal Rescue. Han har en lång väg att gå och kommer bland annat behöva operera båda ögonen och få behandling för sina hudinfektioner. När han är frisk nog får han komma till ett nytt hem.

Källa: Youtube

Lycka till lilla Powder!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.