Efter en livstid på gatan – nu ger dessa hjältar Benji ett nytt liv

Jag har läst om organisationen Hope for Paws underbara arbete med gatuhundarna i Kalifornien många gånger, men den här historien går verkligen rakt in i mitt hjärta.

Hunden Benji hade levt på gatan i hela sitt liv när en snäll människa till slut kontaktade Hope for Paws och frågade om de kunde hjälpa till. De skyndade sig till platsen han senast hade setts till – och möttes av en fruktansvärd syn.

De hittade Benji gömd under en bil. Hans päls var lång, tovig och full med löss.

01

Han hade aldrig haft någon kontakt med människor. När personalen från Hope for Paws försökte närma sig honom blev han rädd och sprang mot en trafikerad väg. De hade inget annat val än att fånga in honom med hjälp av en snara.

Benji blev livrädd.

02

Först försökte han bara ta sig loss från snaran. Men efter en stunds kamp lugnade han sig och blev stilla. Försiktigt kunde de klappa honom. Nu förstod Benji att de inte ville honom illa.

03

Hope for Paws tog honom genast till en veterinär för att undersökas. Men först var de tvungna att raka av hans toviga päls och ge honom ett riktigt bad. Hela Benjis lilla kropp kryllade av löss.

04

När pälsen var borta var det dags att bli ren. Benji verkade uppskatta att bli ompysslad. Och se vilken liten sötnos som gömde sig i under all den där pälsen!

05

Men det var en lång väg kvar innan Benji var en hel hund igen. De första 10 dagarna var han innesluten i sig själv, och behövde mycket värme och tröst.

Ingen vet vad han varit med om.

06

Med lite hjälp från sina nya hundkompisar började Benji bli glad igen. 

08

Idag är det svårt att tro att han är samma hund som den Hope for Paws hittade på gatan. Vilken liten sötnos han är!

07

Här nedan kan du se en film från Benjis räddning. Lycka till lilla vän!

Blev du också glad att den här historien slutade så lyckligt? Dela gärna vidare till dina vänner.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.