Han hittar ett öde sjukhus och hör gråt på tredje våningen. Det han upptäcker innanför väggen chockar alla.

Fotografen Joshua Gold besökte det övergiva sjukhuset Leonard Hospital för att ta lite bilder. Han trodde att han var helt ensam. Men så plötsligt hörde han ett ljud och förstod att det fanns någon mer i byggnaden.

Han hörde ett skrik på tredje våningen. Det känns nästan lite spöklikt. Men Joshua förstod snabbt att det inte handlade om något spöke utan om ett djur som behövde hjälp.

Så här såg det ut inne i det övergivna sjukhuset.

Bildkälla

09

Det är verkligen inte någon miljö för djur att vistas i.

Bildkälla

02

Joshua följde skriken och förstod att det kom från ett utrymme bakom en vägg. Han ställde sig på en stol och sträckte sig upp mot öppningen för att försöka se vad som fanns där inne. Han nådde inte utan var tvungen att filma med sin mobil för att försöka se in. Men han kunde fortfarande inte se något. Till slut gav han upp och åkte till Walmart för att köpa en stege.

När han kom tillbaka till sjukhuset började det bli sent. Han var tvungen att agera snabbt. Med hjälp av stegen kunde han se över väggen. Där nere låg en liten kattunge, inte mer än 4 veckor gammal.

Nu när han visste hur det såg ut där nere bestämde han sig för att göra ett hål i väggen.

Bildkälla

03

Kattungen var alldeles för liten och desperat för att han skulle våga lämna den där. Det fanns inget spår efter mamman någonstans. När han tittade in genom hålet möttes han av det mest bedårande lilla ansiktet.

Kattungen var livrädd och använde sina sista krafter till att fräsa åt Joshua och hans ficklampa.

Bildkälla

04

Joshua tog med sig katten till sin bil. Det enda han hade att frakta ungen i var hans tomma frysbox. Han la lite mat i botten så katten kunde få något i sig.

Bildkälla

05

När de kom hem gav Joshua kattungen ordentligt med mat.

Bildkälla

06

Han döpte honom till Leonard.

Bildkälla

07

Leonard var äntligen i trygghet! Med lite mat och massor av kärlek blev han genast både starkare och gladare.

Bildkälla

08

Här nedan kan du se räddningen på film.

Lycka till lilla Leonard!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.