Han kastade sig ut i oljefloden för att rädda kattungarna. Nu hyllas hans fantastiska insats över hela nätet.

Det finns många hjältar där ute, som gör allt för att hjälpa djuren. Den här gången var det två kattungar som behövde hjälp, och av en slump råkade Anatoly gå förbi.

Ett brustet rör ledde till en stor oljeläcka i en flod i ryska Nefteyugansk. Anatoly Tuptey vandrade runt i området för att titta på läckan när han plötsligt hörde ett pipande från vattnet. Han skyndade genast dit för att se vad som hade hänt.

Två små desperata kattungar kämpade för sitt liv i oljan. Anatoly tvekade inte en sekund, utan vadade genast ner i det svarta vattnet för att hämta dem.

Bildkälla

01

Han fick upp dem båda och virade in dem i sin t-shirt för att hålla dem varma. Sen bar han dem hem till sitt hus för att tvätta av dem.

Bildkälla

02

När de var rena och torra igen fick de träffa hans hund.

Bildkälla

03

De blev genast goda vänner.

Bildkälla

2222

Kattungarna är trygga nu, och jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om inte Anatoly hade hört dem skrika på hjälp. Ingen vet var de kommer ifrån, eller var deras mamma är någonstans. Men som tur är kan de äta själva, och kommer klara sig fint hos Anatoly och hans hund!

Bildkälla

04

Nyheten om de små kattungarna har nu omskrivits i flera medier, och tusentals människor hyllar Anatolys insats. Vilken hjälte!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna