Han klarade inte av att se hundar lida, så han räddade 450 stycken.

I ett stort hundhem i Serbien bor 450 före detta hemlösa hundar. Varje dag leker de tillsammans och kan äta sig mätta. Allt tack vare en enda man.

Sasa Pejčić klarade inte av att se hundar lida längre. Varje dag såg han hundar på gatan som utnyttjades, skadades och åt sopor för att överleva. Så han bestämde sig för att försöka rädda så många han kunde. Han köpte ett gammalt stall och byggde om det till hundhem och det dröjde inte länge innan han hade samlat in hundratals hundar från gatan.

Han ger dem vård om de behöver, kastrerar dem och ger dem mat. På natten får de alla en mjuk säng att sova i. Han har till och med hjälpt förlamade hundar att gå igen tack vare specialbyggda rullstolar.

Till skillnad från många andra hundhem så stänger inte Sasa in hundarna i individuella burar. Istället kan de springa fritt och leka med varandra hela dagarna.

En del hundar har adopterats bort till riktiga hem. Andra kommer spendera resten av sina liv hos Sasa. Hur som helst så har de alla fått ett betydligt bättre liv än de hade innan.

Tänk att det finns så fina människor som gör allt för att hjälpa djuren. Här nedan kan du se hur det ser ut inne i Sasas hundhem. Den här underbara filmen gjorde min dag!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna