Han köpte två hundvalpar, men efter två år visade de sig vara björnar.

Wang Kaiyu från från staden Yunnan i Kina köpte två hundvalpar, trodde han i alla fall. Det skulle snart visa sig vara helt, helt fel.

Wang Kayui arbetade med att plantera bananträd vid gränsen mellan Kina och Vietnam för två år sedan. Han blev då erbjuden att köpa två hundvalpar av en vietnamesisk man.

Han tog väl hand om sina valpar som snabbt växte upp och blev stora. Till en början betedde de sig som vilka hundar som helst, och deras husse berättade stolt hur väluppfostrade de var. Han badade och borstade deras päls varje dag. Men något var väldigt fel. De såg inte riktigt ut som andra hundar, och de hade en ovanligt stor aptit. Men Wang Kayui fattade inte vad som var galet, inte ens när hundarna började äta upp hans kycklingar i hönsgården.

Det var först när han läste en broschyr om utrotningshotade djur som han förstod vad som var fel.

Hundarna var inte alls hundar – det var i själva verket två utrotningshotade Asiatiska svartbjörnar. Efter att ha talat med sin familj om saken bestämde Wang Kayui att han skulle lämna över björnarna till polisen. De kunde senare flyttas till Yunnan Wild Animal Rescue Centre, där de bor idag. Det rapporterar China News.

Källa: Twitter

twitt-2

En talesperson på räddningscentret berättar att björnarna är bror och syster med varandra, och att de mår bra. De jobbar nu för att hitta en lösning på vad som ska göras med de utrotningshotade djuren.

Källa: Twitter

twitt-stomp

Nyheten om björnarna som misstogs för att vara hundar sprids nu över hela världen. Många har reagerat och tycker att det är märkligt att man inte upptäckte att det var björnar tidigare. Jag är i alla fall glad att de båda mår bra och får bo hos människor som vill dem väl. Hoppas att de kan släppas ut i frihet en dag!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna