Han låg på sjukhus med cancer, men hunden vägrade gå. Nu berör hans hyllningsfilm miljoner över hela världen.

Det var oväntad, men ovillkorlig kärlek vid första ögonkastet när Ben träffade hunden Denali för första gången. När Ben, en fotograf och surfare från Oregon, gjorde slut med sin flickvän tog livet en ny vändning. Han bestämde sig för att lämna allt och ta med sig hunden Denali på en resa. Ben började ett liv som nomad i Oregons vildmark. Duons resa gick så småningom över hela västra USA. Från öken till stränder gick den oskiljaktiga duon igenom det mesta. Det var ett liv fyllt av äventyr, frihet och glädje. Men det är också en sorglig berättelse om att förlora den man älskar. Filmen, från en hunds perspektiv, är en vacker hyllning till människans bästa vän och jag har svårt att hålla tårarna tillbaka. Vilken trogen hund!    

Ben och Denali bodde ute i vildmarken, sida vid sida, under en lång tid. De sov i en husbil och to varje dag som den kom. Det var ett härligt och fritt liv, men ingenting varar för evigt.

I juni 2004 fick Ben elakartad cancer och blev inlagd på sjukhus. Denali fanns hela tiden vid hans sida och vägrade att lämna rummet där Ben låg. Under operationer och behandlingar fanns Denali alltid nära sin husse och hundens helande kraft spelade en stor roll i Ben återhämtning.

I början av 2014 drabbades Denali själv av cancer. Ben lovade att aldrig låta honom lida. Det enda han begärde var att Denali skulle hålla ut en månad till, så att Ben kunde spela in en hyllningsfilm med honom.

Exakt en månad efter Denalis sjukdomsbesked, vid midnatt, började hunden hosta illa. Ben och Denali lekte på stranden dagen efter, men morgonen därpå gav Denali sin husse den där blicken – det var dags att gå. Hunden blev 14 år gammal.

Här är den känslosamma filmen med Denali och Ben.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna