Mamman gömmer sina valpar i ett dike för att hålla dem trygga tills räddningen kommer.

Den här historien börjar med ett inlägg på Facebook. En man la ut två bilder på sin hund och hennes 9 valpar med texten :

”Ger bort boxer mixad med pitbull och valpar…vem vill ha dem.”

På bilden ligger valparna utomhus i en grop intill ett hus, utan något skydd över sig. Det dröjde inte länge innan ett helt samhälle hade gått ihop för att rädda alla hundarna från mannen.

Nana är bara 4 år gammal men har redan fått valpar vid tre tillfällen i sitt liv. Hon har spenderat de senaste tre åren fastkedjad utanför ett hus i North Carolina, USA, och hennes tidigare valpkullar har dött vid födseln.

Den tredje gången hon blev mamma överlevde dock alla nio valparna, och hon placerade dem i en grop vid huset för att de skulle få lite skydd från solen.

Då bestämde sig ägaren för att göra sig av med alla hundarna.

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Förmodligen insåg han att han inte kunde ta hand om en mamma och nio valpar, så han la ut en annons på sin Facebook. Bilden på de nyfödda valparna i gropen – smutsiga av jorden och utan något skydd för solen – väckte genast stor uppmärksamhet.

Grannarna skyndade sig över till honom och tog hand om hela hundfamiljen.

Sedan kontaktades organisationen Faithful Friends Animal Sanctuary (FFAS).

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Det beslutades att Faithful Friends Animal Sanctuary skulle ta hand om familjen tills valparna blev stora nog för att flyttas till New York. Där skulle sedan en annan djurorganisation, Mr. Bones & Co. Rescue, ta över och hitta hem åt alla familjemedlemmarna.

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Nu kunde Nana äntligen slappna av i en mjuk säng och bara fokusera på att ta hand om sina små. Hon behövde aldrig vara kedjad igen.

– Nanas ägare hade använt henne för att avla valpar två gånger tidigare, och hon hade sett alla valparna dö. Hon var en väldigt beskyddande mamma, och hade blivit så misskött och förlorat så mycket så vi ville att hon skulle veta att hon var trygg med oss och med FFAS, sa Elli Frank från Mr. Bones & Co, till The Dodo.

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Tiden går så fort när valpar är små! Plötsligt var de stora nog att flyttas till New York.

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Alla valparna har fått namn från historien om Peter Pan. De heter Peter Pan, Tinkerbell, Tiger Lily, Wendy, John, Michael, Cubby, Liza och Jane.

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

För ett par dagar sedan flög hela familjen till New York för att börja sina nya liv.

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Alla valparna har placerats i fosterhem i väntan på att hitta sina förevigt-hem. Utom Liza och Wendy, som redan blivit adopterade!

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

Efter att ha skiljts från sina valpar fick Nana vila ut i famnen hos Debi, en av volontärerna hos Mr. Bones & Co. Rescue. 

Facebook/Mr. Bones & Co. and Rescue

I slutet av september kommer alla som är intresserade av Nanas valpar få chans att träffa dem under ett adoptionsevent. Tills dess är de trygga hos sina fosterfamiljer. Nanas fosterfamij funderar till och med på att behålla henne.

Lycka till hela familjen! Era liv började visserligen i ett hål med jord – men jag vet att fortsättningen kommer bli bra och trygg.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.