Han lämnar bort hundarna under semestern – 6 veckor senare avslöjas hundvaktens mörka hemlighet

Som djurägare vet man hur besvärligt det kan vara att resa bort. Vissa har en vän eller släkting som gärna ställer upp och vaktar hunden eller katten när man är borta, men långt ifrån alla har denna möjlighet.

En del väljer att lämna hunden på hunddagis – någon som kan bli väldigt dyrt om det handlar om en lång tid. 

När Jackson Millan skulle resa på semester hade han inget annat val än att lämna bort sin mops Otis till en främling som han hittade via internet.

Men det var ett beslut han skulle ångra bittert när han kom hem några veckor senare.

Jackson Millan bor i Sydney, Australien, och hade planerat en drömsemester till Brasilien i sex veckor. Men han hade ett problem. Ingen av hans vänner hade möjlighet att ta hand om hundarna Otis och Dobby när han var borta.

Jackson letade runt på internet efter någon som skulle kunna vara hundvakt, och hittade till slut en man som verkade trovärdig via hemsidan ”Mad Paws” som är ett kontaktforum mellan hundvakter och hundägare.

Han träffade mannen i en hundpark för att bekanta sig lite med honom. Han gjorde även ett besök i mannens hus. Allt kändes bra och de kom överens om ett pris och Jackson lämnade över sina två hundar.

© Facebook/Jackson Millan

Så åkte Jackson till Brasilien. Men alla som är hundägare vet att man inte bara kan släppa tanken på sin fyrbenta vän där hemma, oavsett hur mysigt man har det på semestern. Så Jackson ringde till mannen som vaktade hans hundar och frågade hur det var med dem. Mannen försäkrade att allt var bra, men Jackson bad honom ändå att skicka över en bild på hundarna.

Men det var nu mannen började bete sig märkligt. Av någon anledning ville han inte skicka en bild. Han kom på olika ursäkter och sa att han skulle skicka en bild lite senare. Det var först efter flera telefonsamtal som han till slut skickade ett foto på hundarna.

Då såg Jackson att hunden Otis hade sin sele på sig på bilden, och man kunde se på hans päls att han hade haft det en längre tid. Jackson blev orolig eftersom han inte brukade låta hunden ha sele så länge, det kunde skava mot hans hud. Han bad hundvakten titta på Otis hals så han inte var skadad, och mannen svarade att hunden mådde bra.

© Facebook/Jackson Millan

Trots att hundvakten försäkrade att allt var bra kunde Jackson inte släppa den där känslan av att något var väldigt fel.

När han kom hem fick han till sin fasa se att han hade rätt.

Otis hade haft sele på sig i flera veckor och den hade skavt djupt i hans hals. Jackson tog genast hunden till djursjukhuset och veterinären chockades av vad de såg. Otis hade ett 15 centimeter långt inflammerat sår i halsen.

(Bilderna nedan är blurrade eftersom de är mycket obehagliga att se. Undvik att klicka på dem om du är känslig.)

© Facebook/Jackson Millan

Såret var mycket djupt och luktade illa av infektionen. Det är omöjligt att hundvakten skulle ha missat detta. Jackson fick panik över att se att hans hund farit så illa.

Otis fick vård på djursjukhuset, men eftersom såret var så inflammerat kommer det krävas många behandlingar innan han blir helt återställd.

© Facebook/Jackson Millan

Jackson kontaktade genast polisen och gjorde en anmälan mot mannen som skadat hans hund. Men han meddelar på Facebook att polisen inte har varit hjälpsam alls och inte ville gå vidare med anmälan.

Jackson vill nu försöka att stämma mannen själv. Han har startat en insamling för att få ihop pengar till en duktig advokat, och förhoppningsvis kan advokaten se till att mannen aldrig får ansvara över ett djur igen. Alla överblivna pengar från insamlingen kommer skänkas till en djurorganisation.

© Facebook/Jackson Millan

Jackson valde även att dela med sig av bilderna på Otis på sin Facebook för att varna andra. Dels för mannen som gjorde detta – men han vill också uppmana alla hundägare att vara försiktiga när det anlitar hundvakter de inte känner. Inlägget fick otroligt stor uppmärksamhet och har delats av över 25 000 människor.

Nu håller vi tummarna att den här mannen blir dömd för djurplågeri och aldrig får ansvara för ett djur igen!

Detta hände i Australien, men något liknande skulle lika gärna kunna inträffa här i Sverige. Anlita ALDRIG en hundvakt utan att ta referenser och vara helt säker på att det är en person som kan ta hand om djur.

Krya på dig lilla Otis!

Djurbibeln står på djurens sida.