Han räddade en övergiven björnunge. 6 år senare är han bestman på bröllopet.

Vi svenskar är väldigt förtjusta i traditionella husdjur som hundar och katter. De blir en del av familjen och vi älskar dem. Men jag har verkligen aldrig träffat någon som har en Björn som husdjur (!). Casey Anderson och grizzlybjörnen Brutus är oskiljaktiga – den 360 kilo tunga bjässen var till och med best man när Casey gifte sig med skådespelerskan Missi Pyle. När Casey hittade Brutus var han liten som en ekorre och behövde hjälp – mamman hade dött och reservatet han bodde i var överpopulerat. Den lilla björnungen riskerade att leva i fångenskap eller i värsta fall dö. Casey Anderson adopterade den lilla björnen och i dag är de bästa vänner. ”Han är min bästa vän, han ger mig villkorslös kärlek”, säger Casey till Good Morning America.

Så här såg Brutus ut som liten…

valp

…Innan Casey och Brutus började göra allt tillsammans. Grizzlybjörnen har till och med en matplats vid bordet – åtminstone vid speciella tillfällen.

tgiving

Ett dopp i poolen med världens bästa Björn-kompis är aldrig fel.

pool1

poolesnam

Lite härligt Björn-gos i sommarvärmen hör till vardagen.

gos1

”Grattis till giftermålet husse!”

brollop1

brollop2

High five!

highfive1

highfive2

Casey och Brutus har nu levt tillsammans i många år och grizzlybjörnen har faktiskt medverkat i filmer tillsammans med matte Missi Pyle.

Tack vare den starka vänskapen har Casey upprättat ett reserverat, Montana Grizzly Encounter, där flera grizzlybjörnar bor i en naturlig och fridfull miljö. Casey vill utbilda sina medmänniskor och visa för alla hur viktigt det är att vi inte förstör björnarnas naturliga miljö.

De båda har även medverkat i olika National Geographic-dokumentärer. Här nedan ser vi ett klipp från en tidigare Thanksgiving-middag:

Jag kan inte tänka mig något häftigare än att ha en 360 kilo tung grizzlybjörn som husdjur, tillika bästa vän. Jag känner bara… wow!

Dela den här otroliga vänskapsberättelsen med dina vänner.
Publicerad av Newsner djur, gilla gärna