Han rusade in i elden för att rädda sin bästa vän. Mitt hjärta smälter när de återförenas på sjukhuset.

Mark Woodbury skulle ut och fiska och gick snabbt till affären för att köpa några saker han saknade till utflykten. När han kom hem igen efter 10 minuter möttes han av en fruktansvärd syn. Hans hus stod i lågor. – Man kände på en gång att det luktade bränt och det var svart rök överallt, säger Mark Woodbury till The Border Mail. Hans första tanke var hunden. Hans älskade hund Ditch var kvar inne i huset.  

– Det första jag tänkte på var Ditch. Inte en chans att jag skulle låta min hund brännas till döds, säger Mark Woodbury.
Marks fru och deras tre barn var bortresta när branden inträffade. Men hunden var kvar inne i huset.
Mark tvekade inte en sekund och gav sig in i det brinnande huset för att rädda fyraårige Ditch. Men röken och elden lät honom inte se något och han hade svårt att andas. Efter tre försök lyckades han hitta Ditch på golvet och bar ut honom.

Bild.

savedog

Brandkår, polis, och läkare hade hunnit komma till platsen och tog snabbt hand om Mark och Ditch. Hunden fick hjärt- och lungräddning och transporterades till en veterinärklinik.

Marks hus förstördes helt, men tack vare hans heroiska insats klarade sig Ditch utan större skador.
– Min hund är allt för mig. Jag har förlorat hela köket, alla mina tillhörigheter, mina möbler. Men det är min hund som är det viktigaste för mig, säger Mark till tidningen.
– Han skulle ha dött om jag inte hade gått in.

Nyheten om räddningen sprids över hela världen och det är inte så svårt att förstå. Mark är verkligen en hjälte!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna