Han sa upp sig från jobbet för att upptäcka världen – tillsammans med sin bästa vän

Rich East från Australien var trött på sitt enformiga liv. Han hade jobbat på samma ställe i 10 år och kände att varje dag såg likadan ut.

Andra personer i Rich situation skulle kanske ha tittat efter en ny anställning, skaffat en hobby eller kanske tagit en semester. Men han valde att gå lite längre än så.

Han valde att säga upp sig från jobbet och lämna allt – men inte helt ensam.

För 5 år sedan adopterade Rich katten Willow, och de har varit bästa vänner sedan dess. När Rich bestämde sig för att lämna sitt inrutade liv för att bege sig ut på äventyr visste han att han ville ha med sin katt.

Instagram @vancatmeow

Sedan dess har de upptäckt många platser tillsammans.

Rich och Willow reser reser runt tillsammans i en van och upptäcker Australien.

”Willow tycker om att undersöka alla olika plaster vi besöker, men ärligt talat tror jag att hon skulle bli glad var vi än befann oss.” berättar Rich för The Dodo.

”Det bästa med att resa med Willow är att jag ser världen genom hennes ögon. Det får mig att sakta ner och njuta av stunden mera. Jag älskar att gå ut och undersöka saker med henne på kvällarna.”

Vännerna har besökt varje delstat i Australien tillsammans.

Vissa kanske tror att en katt behöver mer utrymme än en bil. Men Rich berättar att Willow inte har några problem med den begränsade ytan som är deras hem.

Hon älskar att mysa i sängen, eller vila på instrumentbrädan.

Sen har hon ju hela Australien att undersöka utanför bilen.

Paret har sett mycket tillsammans, de har till och med seglat! Inget äventyr är för stort för Willow.

Rich berättar att han aldrig behöver känna sig ensam när han har Willow.

”Oavsett hur långt hemifrån jag är så har jag alltid min bästa vän där, som myser vid mina fötter när jag går och lägger mig. Det är svårt att känna sig ensam när man har någon som tar hand om en så. Det är ren glädje att resa med henne.”

Vilket underbart äventyr!

Rich berättar att han planerar att fortsätta resan en lång tid framöver. Han har ingen längtan tillbaka till sitt gamla liv.

”Vi ångrar ingenting. Livet är så annorlunda nu och jag känner mig lycklig igen. Jag tror det dröjer länge innan vi slår oss ner igen, jag ser fram emot vad vi kommer upptäcka härnäst!”

Wow! Vilket äventyr. Och vilka underbar bilder på Willow och Rich. Vill du se fler bilder från deras resa kan du följa dem på Instagram.

Dela gärna Willows äventyr med dina vänner så de också kan se!