Han såg tonåringar tända eld på valpen. 6 år senare ser han till att straffet för djurplågeri skärps.

Valpen Gucci lämnades att dö på ett av de mest fruktansvärda sätt. I sista stund räddades han av Doug James – och överlevde trots sina skador. Detta blev början på något helt nytt. I 16 år var Gucci och hans räddare Doug bästa vänner och hade ett särskilt band. De fick till förändring – och skrev historia. Nu finns dokumentärfilmen ”En hund som heter Gucci” som handlar om hur Gucci gick från att vara överlevare till att bli en riktig stjärna.

En dag 1994 i Alabama i USA blev Gucci utsatt för något fruktansvärt. En person dränkte den tolv veckor gamla shar pei-valpen i tändvätska, hängde honom i ett träd, tände eld på honom och lämnade honom att dö.

Bildkälla

bild1

Doug James stod på sin veranda en bit bort och kommer fortfarande ihåg när han såg hunden och räddade honom undan ett fruktansvärt öde.

– Den lilla hunden brann från nosen till svansen, säger Doug James när han pratar om ögonblicket då han såg den brinnande hunden.

Bildkälla

bild2

Trots sina skador överlevde Gucci och Doug James tog sig an honom. Han tog hem honom och lät honom läka.

Bildkälla

bild5

I 16 år var de lyckliga tillsammans – och jobbade med att förändra hur djur kunde behandlas enligt lagen. För den 19-åring som hade utsatt Gucci för detta fruktansvärda brott, tillsammans med två 14-åringar, fick bara sex månaders fängelse. Men ingen kunde blunda för den hemska händelsen och Doug James och Gucci fick hela USA att få upp ögonen för djurplågeri.

Bildkälla

bild3

Duon förändrade verkligen världen. Doug James hade tagit på sig att prata för den lilla hunden och tillsammans fick de till en lagändring. År 2000 ändrade Alabama lagen så att denna typ av djurplågeri kunde få större konsekvenser. Den så kallade Gucci-lagen. Numera tar man brott mot djur mer allvarligt.

Bildkälla

bild4

2010 gick Gucci bort. Men att han överlevde i första hand är ett mirakel och minnet av honom kommer att leva kvar för alltid. 2015 kom det ut en dokumentär, ”En hund som heter Gucci”, som berättar hans historia.

Här kan du se en trailer från filmen. Och här kan du läsa mer om den.

Dela gärna vidare för att visa ditt stöd mot djurplågeri och för kännbara straff mot dem som plågar djur.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna