Han ser 2 övergivna hundar i båten – tittar närmare och inser hjärtskärande sanningen

Stormen Harvey har påverkat miljoner människor i Texas. Hundratusentals har tvingats lämna sin hem och minst 24 personer har avlidit.

Många av de som flytt hann inte få med sig mer än kläderna de hade på kroppen. Både huset och de flesta ägodelar kan ju ersättas, men förlorade liv går inte att få tillbaka. Därför är det otroligt sorgligt att så många husdjur blev kvar.

Jag tror inte att någon djurägare ville lämna sina djur. Men många av dem hade inget val. Kanske blev djuren rädda och rymde när stormen kom. Eller så fanns det inte plats på räddningsbåten.

© Instagram / edlavacnn

Många djurägare valde därför att lämna sina djur så länge tills de fick möjlighet att komma tillbaka och hämta dem. Det var precis detta som hände två hundar i Dickinson. Men som tur var behövde de inte vänta så länge innan räddningen kom.

© Instagram / edlavacnn

Mannen till höger nedan är reportern Ed Lavandera.

© Instagram / edlavacnn

Han befann sig i Houston under stormen för att rapportera om katastrofen. Han har rest runt till flera områden för att se och berätta om förödelsen. Men den här bilden är den som berör mig mest. Två hundar ensamma i en båt, tålmodigt väntande på att husse och matte ska komma tillbaka.

© Instagram / edlavacnn

Bilden är verkligen hjärtskärande. Ed såg sig om i båten och när han såg matskålen vid hundarnas tassar misstänkte han att ägarna inte hade haft något val.

Han skriver själv om sina tankar när han såg hundarna:

”Jag tror ägarna planerar att komma tillbaka och hämta hundarna. De hade lämnat mat till dem och jag misstänker att det var ett väldigt tufft beslut. De kommer nog tillbaka så fort de kan.”

© Instagram / edlavacnn

Ed hade inte möjlighet att ta med hundarna i sin båt, men bestämde sig för att hjälpa till på det enda sätt han kunde – visa sociala medier.

Han publicerade en bild på hundarna och berättade var de befann sig så att någon med plats i båten kunde komma och hämta dem.

Det tog inte många timmar innan hundarna var räddade av några frivilliga djurvänner. Ed fick veta att hundarna hette Frankie och Bear och att deras ägare inte hade haft något annat val än att lämna dem.

”I den kaotiska evakueringen fick inte familjen ta med sina hundar i räddningsbåten. Så de lämnade dem i den där båten tillfälligt, tills någon kunde komma tillbaka till dem. Det var det säkraste beslutet. Hundarna har fått omvårdnad nu och kommer snart återförenas med sina ägare.”

Facebook / Love What Matters / Betty Walter

Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste ha varit för Frankie och Bear att vänta ensamma i den där båten. Härligt att de är i säkerhet nu! Ägarna gjorde sitt bästa och såg till att de höll sig ovanför vattnet och hade mat.

Nu hoppas jag att fler hundar kan räddas på samma sätt och återförenas med sina ägare!

Djurbibeln står på djurens sida.