Han ser 2 vildhästar på andra sidan floden, men håll koll på skogen bakom. Wow!

I en allt mer stressig värld där många av oss bor i städer är det ibland lätt att glömma bort hur fantastiskt vacker och fridfull naturen och vilda djur kan vara. Här har en lycklig person fått se vildhästar. Och dessutom lyckats filma dem – i flera minuter. Det är som en saga och skulle kunna ta andan ur vem som helst.  

Många av oss ser aldrig en del djur i sin rätta miljö. I stället ser vi dem i hagar, instängda i byggnader eller på zoo.

Själv är jag lyckligt uppväxt på landet och såg alltid älgar, rådjur och harar ute i skogen när jag var liten. Jag har även sett två björnar en gång, och frös till is av skräckblandad förtjusning. Det känns på något vis magiskt att möta vilda djur där de hör hemma. Men vilda hästar har jag aldrig sett.

En person i Carova Beach i North Carolina, USA, har haft mer tur än mig. En skön eftermiddag i solen fick han se en hel hjord vildhästar i en kanal. Först var det bara ett par stycken – men så blev de fler och fler. Han var noga med att inte göra några plötsliga rörelser eller höga ljud så han kunde filma dem i flera minuter.

Bildkälla

Skärmavbild 2016-01-20 kl. 10.58.52 (2)

Trots att jag inte är en helhjärtad hästmänniska skulle en sådan här stund verkligen ta andan ur mig. Det här är så långt från städernas stress. Och hästarna är så graciösa. Som en saga!

Gilla gärna om du också vill se fler djur i sin naturliga miljö.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna