Han ser något rött röra sig i trädgården, går närmare och inser det otäcka

Många tänker inte på att när man slänger saker i naturen så kan det skada våra kära djurvänner. Det spelar ingen roll om det handlar om våra husdjur eller djur som lever i det fria – allt skräp kan vara en fara.
Det här klippet visar verkligen hur illa det kan gå – men som tur är slutar just den här historien lyckligt.
Men jag tycker det är viktigt att uppmärksamma så att fler får upp ögonen för vad som kan hända om vi inte tänker på vad vi gör med vårt skräp – för så här bra går det inte för alla djur som fastnar i något som vi människor har slängt bort.

Allting börjar med att en man ser hur något litet rör sig i långt in i en hörna i trädgården.
När han kommer närmare ser han att det är en liten rävunge som har fastnat med huvudet i en burk, och kämpar allt vad den kan för att komma ur den.

När mannen kommer närmare den lilla rävungen så syns det att den är rädd och andas snabbt. Först ser mannen till att han inte ska råka skada räven innan han tar av burken.

När räven äntligen är fri blir den först lite förvirrad och tittar sig omkring. Men sedan händer något riktigt fint.

Rävungen går fram till mannen och tackar honom för hjälpen! Det känns verkligen som att de två fick en speciell kontakt efter händelsen.

Titta på den fantastiska videon här:

Hur räven lyckades fastna i burken berättar inte historien – men det är ett tydligt exempel på att vi människor måste tänka efter innan vi slänger saker i naturen. Dela gärna om du håller med så att inte fler djur skadas!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.