Han ser ut som vilken hund som helst. Men titta nu när han öppnar munnen och ler. Wow!

Hunden Wesley är kanske inte riktigt en tonåring i hundår – men hans leende skulle passa in på vilken högstadieskola som helst. För Wesley har tandställning.

Hundens ägare Molly Moore i Spring Lake i Michigan, USA, försökte faktiskt inte förbättra Wesleys leende bara för att. Nej, det var helt och hållet för hundens skull – för när han fick sina vuxentänder kunde han inte stänga munnen.

– När hans vuxentänder började komma ut märkte vi att de växte fel och att han inte kunde stänga sin mun ordentligt. Han lekte inte med sina leksaker och han gick ner i vikt. Det var väldigt oroande. Vi behövde göra något för att han skulle slippa smärtan och kunna leva ett lyckligt valpliv, säger hon.

Och Wesley hade tur. Mollys pappa råkar nämligen var djurtandläkare. Och eftersom Molly är veterinärsassistent kunde hon hjälpa sin pappa med proceduren.

Wesley fick bedövning och Mollys pappa kunde fixa tandställningen. Och tittar man på bilden efter proceduren så verkar inte tandställningen besvära Wesley alls. Och det bästa med det hela är att hans tänder kommer att vara raka om bara några veckor – och då slipper han tandställningen. Nu gäller det bara att han låter bli att tugga på olämpliga saker, så kommer han snart ha en mun som går att stänga igen. Visst är det fantastiskt!?

Wesleys tänder blev krokiga när hans vuxentänder började växa ut.

braces-1-600x600

Tänderna var så krokiga att han inte kunde stänga munnen eller tugga sin mat ordentligt. Då började Wesley tappa i vikt.

braces-2-600x800

Ägaren Molly tog honom då till sin pappa som är djurtandläkare. De bestämde sig för att ge honom tandställning.

braces-3-600x692

Här spänner Mollys pappa Jim Moore fast tandställningen medan hunden är bedövad.

braces-4-600x769

Och titta hur fint det blev. Wesley ser inte ut att bry sig heller.

braces-5-600x654

Men kanske det tar lite tid att vänja sig vid det nya utseendet…

braces-6-600x512

Snart är Wesleys tänder raka och fina igen!

DOG-BRACES-10-600x800

Blev du också glad av denna historia? Dela den gärna vidare.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna