Han ska släppa pingvinen fri efter räddningen. Det den gör då är så himla fint!

Helt lämnad till sitt öde ligger en pingvin på en brasiliansk strand och kämpar för sitt liv. Dränkt i olja har den få chanser att överleva och vore det inte för en 71-årig farbror hade det förmodligen blivit så. Men João Pereira de Souza ville annat.

Han plockade upp fågeln, tvättade av honom, och matade honom med sardiner innan han släppte tillbaka honom i vattnet. Joao var helt säker på att pingvinen skulle simma iväg men han vägrade helt sonika att lämna mannens sida.
Det här var början på en helt otrolig vänskap mellan João och magellanpingvinen Jingjing.

Skärmavbild 2015-10-30 kl. 15.53.09

Jingjing ger sig oftast av i februari för kallare breddgrader, tusentals mil därifrån. Men i fyra år i rad har pingvinen återvänt för att tillbringa 8 av årets 12 månader tillsammans med sin vän. Oftast brukar de bara promenera längs stranden och ta ett dopp i havet. Sånt som vänner gör.

Självkart har Jingjing blivit lite av en kändis i den brasilianska staden där Joao bor. För invånarna ses han nästan som en son till den före detta muraren Joao.

Skärmavbild 2015-10-30 kl. 15.55.30

Magellanpingviner är utrotningshotade, främst för att deras häckningsplatser är så sårbara för oljespill. Precis det som hade hänt med Jingjing.

Det här är en så otroligt fin historia, som visar att vänskap inte handlar om vilken art man tillhör. Kolla videon så förstår ni vad jag menar.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna