Han skulle gifta sig men hade ett krav innan. När de går mot altaret ville han ha sin bästa vän bredvid.

Att hunden är människans bästa vän råder det inga tvivel om. Ännu mer övertygad blir man efter att ha läst om hunden Gabe och hur han hjälpt sin husse, krigsveteranden Justin, att komma tillbaka till livet igen efter den tuffa skadan i Afghanistan.  

Tjänstehunden Gabe hade stått vid krigsveteranen och brudgummen Justins sida under de tuffaste stunderna i hans liv.

Så när det var dags för ett av de bästa ögonblicket i livet, bröllop, var det självklart att hunden Gabe skulle finnas på plats.

Men den trogna Golden Retrievern var inte bara på plats när krigsveteranen Justin skulle gifta sig med sin Carol. Hunden hade en viktigare roll än gäst, han fick nämligen rollen som bestman.

Efter att ha förstått vilken inverkan Gabe haft på brudgummen Justins liv förstår man verkligen varför just Golden Retrievern blev bestman.

När Justin var stationerad i Afghanistan 2012 skadades han allvarligt efter att ha kört på en bomb. Det hela resulterade i att Justin tvingades amputera ett ben. Och den som hjälpte honom att komma tillbaka igen, och genom den tuffa tiden, det var hunden Gabe.

Det var organisationen Warrior Canine Connection som introducerade Gabe och Justin för varandra. Det är en organisation som tränar vårdhundar och tjänstehundar till att hjälpa skadade krigsveteraner. Och sedan dagen de båda möttes för första gången har de varit oskiljaktiga.
”Gabe följer med Justin överallt. De är nästan sammansvetsade vid höften.” säger Carol till The Dodo.

Gabe är inte bara ett husdjur utan han har underlättat enormt i vardagen för paret.

”Han hjälper oss på så många sätt, speciellt med småsaker i vardagen. Om Justin tappar något så är Gabe snabbt där och plockar upp det åt honom, eller hjälper honom att nå något ur kylskåpet. Och om Justin trillar så finns Gabe alltid där och hjälper honom upp. Varje dag hjälper han Justin.” säger Carol.

Så när det var dags för bröllop var det inte någon överraskning att Gabe inte bara var gäst utan att han fick en nyckelroll tillsammans med brudparet framme vid altaret.

”Man kan se att Gabe är en stor del av deras liv. Han fanns vid deras sida när de gick till altaret, iförd en specialsydd uniform och till och med en fluga. Man kan inte låta bli att förälska sig i den där hunden” säger bröllopsfotografen Brad Hall till The Dodo.

Foto: Brad Hall Studios

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna