Han skulle visa hur han dödat tusentals hundar med giftpil. Sköt sig själv i benet och dog.

En illegal hundköttshandlare i Kina dödade djuren med armborst och giftpil. Men verksamheten, som kostat tusentals hundar, fick ett abrupt slut. Av ett misstag hade mannen ihjäl sig själv, när han fick en pil i benet. Varning för starka bilder.

Dödandet av hundar för mat i länder som Thailand, Vietnam och Kina är ingen liten verksamhet, utan det är miljoner djur som ofta dödas på ett plågsamt sätt varje år.

Just den här händelsen inträffade i Hunan, där hundkött anses vara en delikatess. En man, som använda sig av armborst och giftpilar för att ta död på hundarna, sköt sig själv i benet när han visade andra gängmedlemmar hur proceduren gick till. Mannen avled på vägen till sjukhuset, enligt The South China Morning Post, skriver brittiska Mirror.

Polisen larmades till platsen och fem gängmedlemmar med koppling till den svarta marknaden för hundkött greps. Enligt rapporter erkände de under förhör att gänget dödat mer än 1 000 hundar, fryst in köttet och sålt det vidare.

(Hundarna på den här bilden har inget med händelsen att göra) Foto: Wikipedia

Just nu pågår kampanjer med syfte att stoppa dödandet av hundar för mat i länder som Thailand och Kina. Jag hoppas verkligen att de ger resultat.

Även om detta är hemskt, så delar jag gärna detta vidare för att uppmärksamma hur illa djur behandlas. Inget djur ska behöva plågas till döds på det här sättet!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna