Han tog hand om ”konstiga” katten ingen ville ha. Det förändrade hans liv för alltid.

Under sommaren för fyra år sedan hittades kattungen Bub i en redskapsbod på landet i Indiana, USA. Hon var en av flera nyfödda vilda kattungar, men till skillnad från sina syskon hade hon ingen chans att överleva som vildkatt. Hon hade fötts med flera genetiska avvikelser som gjorde att hon behövde vård av människor för att överleva. Men det visade sig bli svårt att hitta ett hem åt den lilla katten.

Bub kommer att ha samma storlek som en kattunge för resten av livet. Hon föddes med ett extremt fall av dvärgväxt vilket gör att hennes ben är oproportionerligt små jämfört med resten av kroppen, något som gör att hon har lite svårt att ta sig fram. Hennes underkäke är mycket mindre än överkäken och hennes tänder växte aldrig ut, och det är därför hennes tunga hänger ut hela tiden. Som om inte detta vore nog har hon dessutom en extra tå på varje tass.

När det stod klart att Bub inte skulle klara sig i det vilda räddades hon, men det var svårt att hitta ett hem åt den speciella, men glada, katten.
Men då fick Mike Bridavsky ett meddelande av sin kompis, som tyckte att Mike skulle komma och titta på katten.
Bub var åtta veckor gammal när Mike Bridavsky träffade henne för första gången. Djurvännen Mike hade redan fyra katter, alla var katter som räddats och sedan adopterats av Mike.
– Den var liten och hade det galnaste lilla ansiktet jag sett. Den började spinna som en motorbåt när jag lyfte upp den. Jag sa ”hej Bub” och den somnade på min axel. Jag säger ”den” eftersom jag inte hade någon aning då om det var en hona eller hane, säger Mike till conciouscat.net.

A VERY HAPPY PURRING BUB the movie. #lilbubvid #lilbub #bilbobubbins #mostamazingcatontheplanet

Ett filmklipp publicerat av Lil BUB (@iamlilbub) Jun 24, 2013 kl. 6:56 PDT

Mike blev berörd av den lilla kattens öde, och ett tag var det väldigt osäkert om katten skulle få ett hem. Han gjorde då valet att adoptera Bub, något som skulle komma att förändra hans liv. När Mike adopterade Bub var han i stor ekonomisk knipa och hade det tufft, berättar han för www.spin.com. Han hade tagit lån och slutat på sitt jobb för att bygga en inspelningsstudio som nu var på väg att gå i konkurs. Han var sex månader efter med sin hyra och bandet han spelade i fick inga spelningar. Han hade inga pengar och hans flickvän hade precis gjort slut med honom.
Bub skulle förändra Mikes liv på ett sätt han aldrig hade anat. De två skulle komma att ”rädda varandra”.

I am grateful for this BUB. #lilbubsspecialspecial #lilbub

Ett foto publicerat av Lil BUB (@iamlilbub) Dec 23, 2013 kl. 10:29 PST

Mike berättar för conciouscat.net:
– Det var svårt att hitta ett permanent hem åt Bub. Hon var väldigt liten och väldigt märklig. Hon var oemotståndlig, men jag tror att folk var rädda för ansvaret, veterinärkostnaden och den eventuella hjärtekrossen det skulle kunna innebära att ta hand om en så speciell katt som Bub. Vid den här tiden trodde jag inte att hon skulle få leva ett särskilt långt liv och jag ville bara ge henne ett hem och ta hand om henne. Jag ringde veterinären dagen efter att jag tagit hem henne och veterinären sa att hon var den märkligaste katten hon någonsin sett.

Redan när Bub var en liten kattunge började Mike lägga upp bilder på henne på internet, men han hade ingen aning om hur stort genomslag hans lilla katt skulle få. Kontot ”iamlilbub” på Instagram har för närvarande över 800 000 följare, och fler lär det bli. Sedan Bub blev en internet-kändis har hon blivit en symbol för katter över hela världen som är hemlösa och i behov av extra vård. Bub har inte bara hjälpt Mike att komma på fötter igen ekonomiskt och gjort honom gladare, i februari 2014 startades ”Lil Bub’s Big Fund”, och med hjälp av bland annat en onlinebutik och träffar med fans på olika katthem i USA har Lil Bub och Mike lyckats samla in över 1.7 miljoner svenska kronor till katthem som tar hand om katter med speciella behov.

Happy Father’s Day to me. Happy Birthday Week to BUB. #bubirthdayweek #lilbub #mostamazingcatontheplanet

Ett foto publicerat av Lil BUB (@iamlilbub) Jun 16, 2013 kl. 9:27 PDT

Vid ett års ålder drabbades Bub av ett sällsynt fall av benskörhet, något som gjorde att hon knappt kunde röra sig över huvud taget. Enligt veterinärerna skulle tillståndet inte gå att bota, men tack vare sin stora popularitet har fans och specialister kommit med tips på en behandling som har fungerat. Bub är nu pigg och glad och kan både springa och hoppa som hon vill. Hon klarar sig också utan tänderna, eftersom hon äter flytande och blöt mat med stor aptit!

Lil Bub har blivit en riktig kändis och har både sina egna gosedjur som ser ut som henne och har träffat andra kändisar, som till exempel Robert De Niro.

BOOM! BUB socks are back in stock: http://store.lilbub.com/product/lil-bub-socks #finally #lilbub

Ett foto publicerat av Lil BUB (@iamlilbub) Apr 17, 2014 kl. 5:47 PDT

Jag tycker att Bubs historia är väldigt inspirerande. Hon bevisar att man inte behöver vara perfekt, varken som katt eller människa, för att ha ett bra liv. Jag hoppas att fler, precis som Mike, tar chansen att ta hand om katter som behöver ett hem eller extra vård.

old friends #lilbub

Ett foto publicerat av Lil BUB (@iamlilbub) Maj 7, 2015 kl. 3:14 PDT

Om du vill ha fler såna är artiklar i ditt flöde, klicka bara på gillaknappen här nedan