Han trodde att ungens ben var brutna. När sanningen avslöjas får han sitt livs överraskning.

När man ser en ensam djurunge i naturen är det viktigt att närma sig med försiktighet. Faktum är att ungarna mycket sällan är övergivna, och mamman eller pappan förmodligen finns i närheten. Men när den här mannen fick syn på ett litet ensamt rådjurskid trodde han först att ungen hade skadat benen. Den låg på mage och verkade inte kunna resa sig själv. Han bestämde sig för att försöka hjälpa till.

Han lyfte försiktigt upp den lilla ungen och försökte få den att stödja på benen. Först verkade ungen för svag för att röra sig överhuvudtaget, men efter en stund på hände något. Ungen ställde sig plötligt upp av egen kraft – det var inte alls något fel på den.

Men nu uppstod ett annat problem. Ungen hade nämligen blivit övertygad om att mannen var hans mamma och började följa efter honom. De gick runt en stund på gräset och mannen blev förtjust över hur fäst ungen blev i honom. Men som tur var tröttnade den efter en stund och la sig för att vila bredvid ett träd. Då kunde även mannen skymta mamman lite längre bort.

Det var dags att lämna ungen och mamman ifred. Mannen gick bort från platsen och kunde på avstånd följa när ungen äntligen återförenades med sin mamma. Vilken tur att det slutade väl!

Här nedan kan du se en film från händelsen:

Tänk på att aldrig försöka rädda ensamma djurungar. Om du ser ett rådjurskid eller en harunge utan sin mamma gör du bäst i att bara gå därifrån. Det är förmodligen större chans att ungen dör om du försöker ta hand om den, än om du lämnar den ifred.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.