Han var fattig och missbrukare men ville ändå hjälpa den hemlösa katten. Det som hände sen är helt otroligt.

Det här är en historia om en stark vänskap som ledde till något fantastiskt.

Den brittiska musikern James Bowen hade en svår uppväxt vilket ledde till att han började använda droger. Det var så illa så att han blev hemlös en period. Hans enda inkomstkälla var gitarren och han försörjde sig som gatumusikant. Men en dag träffade han Bob.

2iUC9sF

Bob var också ensam och levde på gatan. Han var hungrig och skadad och James bestämde sig för att ta hem honom till sig, trots att han egentligen inte var så sugen på att skaffa katt.

17rFvUQ

James lade alla sina sparade slantar på kattmat och veterinärbesök så att Bob skulle bli frisk. Sedan försökte han släppa ut katten på gatan igen eftersom han inte hade råd att försörja honom. Men det var lättare sagt än gjort. Bob ville stanna hos James, och så fick det också bli.

82SUxxM

Det dröjde inte länge innan de båda var oskiljaktiga. De satt och spelade på gatan tillsammans dagligen. Människor som passerade tog bilder av dem och la upp på internet. Och utan att de märkte det började de bli kändisar.

DaE7kil

James hade räddat Bob, och nu var det Bobs tur att rädda James. Tack vare sin katt kände han plötsligt att det fanns en mening med livet och slutade med droger.

IfQSlq8

Plötsligt vände livet helt för de båda gatumusikanterna. En dag stannade en kvinna och frågade om James ville skriva en bok om sitt liv, och det ville han. Det blev en bok om honom och Bob.

BLT8LYi

James är övertygad om att hans katt räddade hans liv. Nu mår båda bra, och de har varit med i TV och radio och signerat massa böcker. Deras bok Gatukatten Bob finns att köpa på svenska också.

BGBffbm

ioF5BLJ

JoaHGII

2qNfkoI

katten bob

ndjECbA

Bildkälla: Facebook

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: