Han ville rädda hundarna från kylan. Då anmälde ägarna honom till polisen. Det här gör mig FÖRBANNAD.

Terry Paxton klarade inte av att se hundarna Girl och Daisy lida. Då blev ägarna arga och anmälde honom till polisen. Det här är bara så fel!

Hundarna har varit fastkedjade utanför ett lager i Virginia i många år. Terry brukar ge dem mat ibland och ägarna har inte haft något emot det. Men när Terry nyligen försökte hjälpa hundarna under en snöstorm blev ägarna förbannade.

Bildkälla

01

Hundarna lämnades utomhus trots snön och kylan och Terry valde att anmäla det till kommunen. Men de ignorerade hans anmälan och svarade inte på hans samtal.

Bildkälla

02

Enligt kommunen har hundarna inte farit illa eftersom de fått mat under stormen och kunde äta snö om de var törstiga.

Terry blev frustrerad när de inte brydde sig om hans anmälan. När ingen lyssnade bad Terry till slut en vän om hjälp för att få ut bilderna på Facebook. Det dröjde inte länge innan bilderna spridits till tusentals och upprört djurvänner i hela USA.

”Du kan ju själv se att vattnet är fruset, det finns ingen mat och så vidare,” berättade Terry med tårar i halsen i en intervju med WSET-TV. ”Hon kan inte ens nå vattnet”.

Bildkälla

03

Hundarnas ägare är inte glada över uppmärksamheten och har anmält Terry för att ha förföljt dem och fotograferat deras hundar. De har även sett till att Terry inte kan gå nära hundarna igen.

På onsdag ska Terry infinna sig i rättssalen. Under tiden är hundarna fortfarande fastkedjade och nu kan inte ens Terry hjälpa dem längre.

”Dessa djur förtjänar bättre,” säger Terry. ”Jag försökte bara göra det bättre för dem”.

Bildkälla

04

Tyvärr är det i stora delar av USA tillåtet att kedja fast hundar utomhus, även på vintern. Men många djurvänner protesterar mot detta. Det är dags att inse att det är djurplågeri!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna