Han ville skjuta sina vanvårdade getter. Men då sa mannen med pistol stopp. Det han gör istället är underbart.

Tyvärr så finns det folk som inte behandlar djur väl. Det är precis det som geten Patrick råkade ut för. En man hade köpt getterna Patrick och Delilah för att han ville ha getmjölk. Han lät de två getterna bo i hemska förhållanden i en liten mörk lada.

Patrick, den ena geten, fick problem med sina hovar och ben. Men hans ägare brydde sig inte om att ta Patrick till en veterinär så att han kunde få behandlingen han behövde. Patricks tillstånd blev till slut så illa att han var tvungen att krypa fram på sina knän.

patrick1

Personer i närheten hörde kvidande ljud från ladan och undrade vad det var som pågick. Då tog mannen beslutet att göra sig av med getterna för att inte bli anklagad för misshandel av djur. Ägaren hörde talas om en man i närheten som hade en pistol och bad honom att skjuta geten. Det ägaren inte visste var att mannen var polis. Polismannen tog snabbt beslutet att rädda getterna.

patrick2

Patrick och Delilah fick komma till en organisation som tar hand om djur som har farit illa. Patrick kunde först inte sträcka ut sina ben ordentligt, men efter att ha genomgått en operation blev han bättre och bara några veckor efter operationen kunde han gå igen.

Efter att getterna hade räddats blev det snart tydligt att Delilah var dräktig. Två små killingar kom till världen.

patrickochdelilah

Tyvärr hade Delilah drabbats av en sjukdom som tragiskt nog gjorde så att hon gick bort efter en tid på gården. Patrick å sin sida var rädd och stressad efter allt som hade hänt. Han var rädd för människor och var först för orolig för att vara längre stunder med andra getter. Men efter ett år i sitt nya hem började han äntligen finna ro igen.

Nu har Patrick gjort sig hemmastadd på gården och bor där tillsammans med sina två killingar som han är pappa till. Organisationen som har tog hand om Patrick skriver att han nu är en riktigt glad get som trivs bra både med andra getter och människor. Han älskar att vara utomhus med sin lilla familj, särskilt på våren.

gladpatrick

Alla bilder kommer från Farm Sanctuary som tar hand om Patrick.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna