Han trodde inte valpen skulle överleva, så han filmade henne varje dag. Resultatet går rakt in i hjärtat.

Det här är Dave Meinerts berättelse om hans sjuka valp Pegasus som räddades från oseriösa uppfödare. Daves video (se den längre ner i artikeln) om valpen sprids nu över hela världen och den lämnar inte ett öga torrt. Den här mannen älskar verkligen sin hund.

”De flesta av hennes syskon dog och var missbildade.” berättar Dave för Buzzfeed.

Men Dave kunde inte lämna Pegasus åt sitt öde, han fastnade direkt för den charmiga, vita, Grand Danois-valpen.

Skärmavbild 2015-05-13 kl. 10.42.14

”När jag såg en bild på henne så smälte mitt hjärta. Jag visste vad jag gav mig in på, att hon antagligen skulle bli väldigt sjuk.”

Jag har själv haft en Grand Danois, en fantastisk ras, som tyvärr ofta lever alldeles för kort tid på grund av hälsoproblem och storlek. Min hund fick ändå sju fina år, men den här lilla valpen drabbades tyvärr extra hårt.

För något var fel med lilla Pegasus, hon hade svårt att behålla maten och fick stora magproblem.

”Hon fick träffa sju veterinärer i början. Hon var alltid sjuk, men också alltid väldigt, väldigt, glad.”

Eftersom Dave inte visste hur länge Pegasus skulle överleva ville han föreviga varje minut med henne.

”Jag är en filmare och besatt av att hitta nya sätt att filma, och jag älskar djur. Historien kom av sig själv, hon är ju min hund”.

Under sex månader filmade Dave dagligen sin hund, och än är hon i livet. I dag är Pegasus ”Okej” men hon får dagligen brottas med sina problem.

”Hon blir ofta sjuk, hon är precis som den mest sjuka ungen i klassen som alltid hostar, nyser, allergisk mot det ena och det andra.” berättar Dave.

Skärmavbild 2015-05-13 kl. 10.26.59

”Det här är min historia. Det här är något som händer inom en viss tidsrymd. Det är allt. Titta på filmen, känn någonting, skrik ut din åsikt om du vill, eller låt bli. Senast jag kollade tyckte jag att det fanns tillräckligt med dömande och åsikter där ute…”

I dag lever Pegasus med en annan familj. Daves arbete gjorde att han fick skiljas från sin älskade hund, han kunde inte ge henne den tid eller uppmärksamhet som hon behövde.

”Om din hund skulle bli lyckligare hos någon annan, skulle du inte försaka din egen lycka? Jag gjorde det.”

Skärmavbild 2015-05-13 kl. 10.40.22

I dag har Pegasus en stor trädgård att leka i och en ny bästa hundvän i Grand Danois-kompisen Luna.

”Hon är en del av en familj. Om jag kan släppa mitt egna egoistiska tänkande kan jag erkänna att de kan ge henne mer än jag någonsin skulle kunna göra. Hon har en stor trädgård, en bästa vän i en annan hundkompis och får jättemycket kärlek. Det har varit en laginsats, hon har lärt mig så mycket. Hunden är verkligen människans bästa vän.”

”I slutändan så försöker vi vårt bästa, vi gör så gott vi kan, och våra djur lär oss otroligt mycket.” säger Dave.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

Foto: Dave Meinert