Hans Nilsson fångade vita älgens kvällsdopp på film: ”Fantastisk känsla”

Kommunalrådet Hans Nilsson, 57, från Eda i Värmland hade länge drömt om att fånga den vita älgen på film.

I fredags gick hans dröm i uppfyllelse.

– Jag har varit på safari i Afrika tidigare men det här bevisar att man inte behöver resa så långt för att få syn på något exotiskt i naturen, säger han till NWT

Hans Nilsson visste att det fanns en vit älg i området där han bor. Han är en naturälskare och har länge drömt om att få se denna majestätiska varelse i verkligheten. I torsdags gick hans dröm i uppfyllelse.

Älgen stod plötsligt på vägen och flera bilister hade stannat till för att titta på den. Men det var svårt att få någon bra bild, berättar Hans för NWT.

Men han gav inte upp. Redan dagen därpå, i fredags, gav han sig ut med kameran för att försöka få syn på den igen.

Plötsligt stod den där, bara några meter ifrån honom.

– Det var en fantastisk upplevelse. Älgen stod och åt i cirka 20 minuter innan den gick ner till en liten å och simmade över. Det var då jag passade på att filma, säger han till NWT.

Han publicerade filmen på Facebook där den fått otrolig spridning. För Expressen berättar Hans att han var på sin vakt när han såg älgen.

– Jag trodde att den till slut skulle komma upp på vägen, så jag kontrollerade hur långt jag hade till bilen. Man vet inte hur ett vilt djur agerar. Men när den hade ätit färdigt gick den ner i vattnet igen. Sedan kom den upp på andra sidan och vandrade in i skogen igen, säger han till Expressen.

Hans har pratat med några i området som känner till älgen, och de berättar att den är runt 8 år gammal och att det finns en historia kring den.

– Hans mor var också vit och fick honom sent, när hon var runt 17 år. Sedan dog hon när han var ett år gammal. Den vintern blev han stödutfordrad av den lokale bonden, berättar han för Expressen.

Här nedan kan du se Hans film.

Blir du också fascinerad av den vita älgen? Dela gärna Hans film vidare så att fler får se!