Hans päls var hård som cement när han räddades. Se nu när gatuhunden får ett nytt liv.

Den herrelösa hunden fick sitt namn, Lion King, eftersom hans päls var så rufsig att han såg ut som ett lejon. King var välkänd i ett bostadsområde i Omaha, Nebraska där han tillbringade flera år ute på gatorna. Chow chowen, som man tror är 5 år gammal, överlevde på matrester han fick från godhjärtade boende i kvarteret. För att få skydd från regn och rusk bodde King under ödehus verandor. Området där King höll till är välkänt för hög brottslighet och kriminella gäng, vilket gjorde att många hundräddare undvek området trots att King behövde ett hem. Men när organisationen HUA, Heart United for Animals, hörde talas om King bestämde de sig för att göra ett räddningsförsök, men det var inte lätt.

King var väldigt försiktig runt vuxna, men kände sig trygg i närheten av andra hundar – och barn. Han var känd för att följa efter barn till deras busshållplats varje morgon, varje dag.

En dag kastade några barn grön färg över honom, men trots detta älskade han dem. King fortsatte att följa barnen till busshållplatsen.

Foto: Hearts united for animals

980x

Till sist, när det hade varit minusgrader ute i flera veckor på rad och hans mat frusit sig stenhård, lurades han till en sluten veranda där en dam matat honom. King räddades och det första som behövde göras var att raka av honom pälsen.

Foto: Hearts united for animals

980x (3)

Foto: Hearts united for animals

980x (4)

King hade aldrig blivit kammad och tillsammans med målarfärgen var pälsen stel som cement. Kings päls rakades ner till skinnet.

Trots att King varit ensam så länge var han vid ganska god hälsa, bortsett från pälsen, trasiga tänder och mask.

Foto: Hearts united for animals

980x (5)

Med tiden lärde sig King enklare kommandon och att gå i koppel. Han är i dag fortfarande lite skygg och lättskrämd och HUA, där han bor i dag, hoppas att han ska adopteras av någon kärleksfull familj som kan förstå hans behov då han mest troligt är en hund som blivit misshandlad innan han räddades.

Fram tills dess njuter King av livet med sin nya bästa vän, en söt beagle som kallas för Queenie.

Foto: Hearts united for animals

980x (6)

Trots att King inte visar så mycket känslor går det inte att missa hans kärlek för Queenie – och för barn.

Foto: Hearts united for animals

980x (7)

King besökte nyligen en lågstadieskola som en ambassadör för HUA, som lär barn om husdjursskötsel och djurhem. King uppförde sig väldigt bra och viftade lite på svansen när han blev klappad.

Foto: Hearts united for animals

980x (8)

King kan nu hålla sitt huvud högt och vara säker på att han aldrig mer behöver tillbringa en kall vinternatt utomhus, eller ännu en dag ensam. Nu är han till slut säker.

Foto: Hearts united for animals

980x (9)

Dela gärna den här artikeln om du inte heller vill att några hundar ska behöva leva på gatan!

Tycker du också att King verkar vara en väldigt fin hund? Dela gärna med dina vänner!

Foto: Hearts united for animals