Hans räddare grät när de såg honom. Nu förändras allt för hunden Odysseus.

Odysseus lämnades nyligen ensam och uppbunden intill en kyrka. Hans räddare trodde inte sina ögon när de såg den vanvårdade och hungriga hunden.

När Odysseus hittades var han så utmärglad att hans skelett syntes tydligt under hans skinn. Djurräddarna Angels Among Us skyndade till veterinären med Odysseus, som kämpade för att överleva.

980x (1)

Foto: Angels Among Us/Facebook

Under förra helgen la Angels Among Us ut ett inlägg på sin Facebook-sida där de bad om hjälp.

”Vi är i ett desperat behov av att hitta en fosterhusse till Odysseus. Vill du öppna ditt hem och hjärta för att hjälpa honom?” skrev de på Facebook.

De fick svar på sitt rop på hjälp, och han har nu fått flytta hem till sin nya fostermatte Nicole.

980x (2)

Foto: Angels Among Us/Facebook

Nu har Angels Among Us gjort en ny uppdatering på sin Facebook-sida för att berätta om Odysseus första dagar hos sin fostermatte. Nicole har inte lämnat Odysseus sida under de första dagarna.

Den största faran för honom just nu är att hans kropp inte ska kunna smälta maten som han ska eftersom han har fått gå så länge utan mat. Därför har han fått en specialdesignad matplan. Han äter var sjätte timme och klarar nu att äta mer än när han först hittades.

980x

Foto: Angels Among Us/Facebook

Hans kroppstemperatur är fortfarande väldigt låg, så Nicole har gett honom filtar för att han ska hålla sig varm. Hon berättar att Odysseus är en otroligt lugn och snäll hund som älskar att gosa och han blir mer och mer alert för varje dag som går.

Det är okänt vem det är som har låtit Odysseus svälta, och vem som lämnade honom uppbunden vid kyrkan. Men jag är så glad över att han har fått hjälp nu och jag hoppas att han får all den kärlek han förtjänar framöver!

odysseus

Foto: Angels Among Us/Facebook

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna