Här adopteras hundarna ingen vill ha – tränas till att bli nya polishundar

De här poliserna hade för få hundar som kunde bli polishundar.

Då kom de på  idén att vända sig till hundhem och började adoptera hemlösa hundar.

Nu sparar poliserna tusentals kronor och hjälper samtidigt till att rädda liv.

cenaturio

I USA har nu flera lokala polisdistrikt börjat vända sig till kennels för hemlösa hundar.

Anledningen är att de insett att det går att träna upp de hemlösa hundarna till polishundar. I vanliga fall är vi vana med att se schäfrar vid polisen sida.

Men det har visat sig att även pitbullterrier passar bra som polishundar.

hund3
Bildkälla: Facebook

Även om hunden delvis har ett dåligt rykte, så är egentligen pitbullterrier en lojal och snäll hund, dock kraftigt och muskulös byggd.

Så nu har flera amerikanska polisdistrikt börjat träna de hemlösa hundarna, i allt från att upptäckte droger, sprängämnen, hitta försvunna personer och stoppa brottslingar som flyr.

hund4
Bildkälla: Facebook

Samtidigt sparar poliserna pengar, då en schäfer kan kosta tusentalskronor, men hundhemmen ser gladligen att poliserna tar hand om hemlösa hundar.

Och det räddar liv, de hemlösa hundarna hade kanske avlivats annars.

hund2
Bildkälla: Facebook

Vilket underbart initiativ av poliserna! Alla hundar förtjänar ett hem, och jag är övertygad om att dessa hundar har en fantastisk framtid inom poliskåren.

Du tar väl hand om ditt husdjur? Genom att undvika kemikalier och farliga tillsatser i hund- eller kattmaten kommer ditt djur att må bättre. Har din hund eller katt problem med allergier, känslig mage, ledbesvär eller hudklåda beror det ofta på överkänslighet mot kemikalier i fodret.

Cenaturios hund- och kattfoder är helt fritt från kemikalier, konstgjorda smakämnen och genmanipulerade produkter. Här kan du läsa mer om Cenaturios kemikaliefria foder (Annons från Cenaturio)

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.