Här är bilden som får alla djurvänner att koka

I vad som brukade vara en regnskog full av vilda djur, växter och träd sitter en ensam orangutang och håller hårt om det sista trädet som återstår av det som en gång var hennes hem. Bilderna som är från 2013 fångades av International Animal Rescue som kämpar för djurens rätt och för att stoppa människans giriga skövling av naturresurser.

Den här orangutangen hade lämnats där åt sitt eget öde. Lämnats för att dö på grund av att hennes hem skövlats för att istället bli ännu ett oljeplantage.

Bilden på hennes sorgsna blick säger allt – och sprids fortfarande bland upprörda djurvänner på sociala medier.

 

 

International Animal Rescue

Hon hade lämnats där för att dö – men lyckligtvis finns organisationer som International Animal Rescue (IAR). De hann dit precis i tid och lyckades rädda hennes liv. Men det är oftast inte fallet. De två arter som finns av orangutanger är i dag utrotningshotade på grund av skövlingen av deras hem. På Borneo i Indonesien, där denna orangutangs liv räddades, ser det mörkare ut än någonsin för orangutangerna.

I ett upprop på Facebook skriver nu IAR att vi måste sprida ordet – och ta hand om vår planet.

”Vi är det slutgiltiga och enda hoppet för orangutanger i Kalimantan Barat (Borneo, Indonesien), och regnskogarna fortsätter att skövlas i en alarmerande takt. Vi har mer att göra än någonsin, i desperata försök att rädda den skog som fortfarande finns kvar”, skriver de på Facebook.

International Animal Rescue

Organisationer som IAR förtjänar verkligen all hjälp och uppbackning de kan få. De ger alla oss djurvänner hopp om att djur i nöd kan få den hjälp som de behöver – och få behålla rätten till deras hem.

Dela gärna vidare om du också vill visa ditt stöd för djurens rätt!