Här badar älgkalven Karl för första gången i livet – tillsammans med sin nya bästis

Älgkalven Karl blev bortstött från sin mamma när han föddes och togs in av 20-årige Erik Öster.

I torsdags var det dags för Karls första dopp någonsin i vattnet – och det slutade med succé.

Dessutom skulle han få sig en alldeles speciell ny bästa kompis att plaska runt med i vattnet.

När älgkalven Karl föddes, i den stora älgparken i Skullarud utanför Jönköping, stöttes han bort från sin mamma. 20-årige Erik Öster, som driver parken, valde då att ta in Karl som vilket annat djur som helst, och hjälpte älgkalven att växa sig stark utan sin mamma. 

Karl matas var tredje timme dygnet runt och har blivit som en inneboende. Dessutom har han lyckats skaffa sig en alldeles egen bästis, nämligen familjens hund.

Erik säger själv till Aftonbladet att hunden blivit som Karls ”tvillingbror” – och i torsdags skulle den nu två veckor gamla kalven få följa med på ett alldeles speciellt äventyr.

Bildkälla: Facebook/Skullarud Älgpark

För första gången i livet föjde Karl med ner till vattnet där han skulle få sig sitt livs första dopp.

– Det var en varm eftermiddag, han tyckte det var jättekul. Det var kallt och blött. Nu brukar han säga att han ska ha ett kvällsbad innan han ska sova, säger Erik skämtsamt till Aftonbladet.

Inte nog med att den söta älgkalven fick studsa runt av lycka i vattnet. Familjens hund, hans tvillingbror, var också med och de två såg ut att ha en riktigt härlig stund tillsammans i den svalkande sjön.

Bildkälla: Facebook/Skullarud Älgpark

Trots att Erik gillar att ha älgkalven hemma hos sig inser han att han snart måste släppa iväg honom

– Han måste vara där ett tag nu men sen ska han bli en älg och inte en hund eller människa. Förhoppningsvis kan han vara med älgarna om två månader, säger han till Aftonbladet.

Karl kommer då släppas in i det stora området där djuren vistas, ett område som är av naturlig storlek för arten, vilket vi är glada för. 

I videon nedan, eller via den här länken, kan du själv se när Karl tar sitt livs första dopp i vattnet. Vilken lycka!

Älgkalven Karl var en av de sötaste djur jag någonsin sett. Dela gärna med dig av artikeln till dina vänner så de också får se Karls glädjerus!